Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mit tegyek, hogy több folyadék...

Mit tegyek, hogy több folyadékot fogyasszak? Ez már nagyon egészségtelen.

Figyelt kérdés
3-4 havonta elájulok, kihatott a székletemre is, hogy a minimális alatt fogyasztok vizet. Napi fél liter, de van, hogy még ennyi sem. Egyszerűen nem érzem a szomjúságot, nem jön, hogy igyak. Pedig doki is mondta, minimum 2-3 liter. Mikor gond van, akkor úgy egy hétig vigyázok rá és "nyomom magamba", de egyébként a szobában állhat a palack, és én ülhetek mellette napi 5-6 órát tanulás közben, akkor sem iszom.
2015. jún. 13. 14:58
 1/7 anonim ***** válasza:

Pedig ez csak a te érdeked lenne, nem? Itt a nyár, r*hadt meleg van, muszáj pótolni a folyadékot!!

Nem ér meg ennyit,hogy ne ájulj el és bírj wc-zni? Jobb lesz a közérzeted is, ha elegendő folyadékot iszol. A cukorbetegeknek is muszáj adniuk az inzulint maguknak,ha belegondolsz.

Nekem is volt ilyen időszakom,hogy fél liternél többet alig ittam, mert elfelejtettem,de rászoktattam magam az ivásra és napi 2-3 liter megvan. Igenis oda kell tenni a palackot magad mellé,és inni. Ne felejtsd el! Ha rápillantasz a palackra igyál. Márpedig úgyis ránézel..

Ne csináld ezt így,mert veszélyes.

2015. jún. 13. 15:09
 2/7 anonim ***** válasza:
65%

Idd meg a palackot.

Fogyjon el a tartalma lefekvés előtt. Tudatosan diktáld magadba.

Vagy dögölj meg. Végülis mitbánom én, egyel kevesebb akivel versenyezni kell a munkahelyért.

2015. jún. 13. 15:11
 3/7 A kérdező kommentje:

Persze, hogy az én érdekem. És mivel már több szenvedésem is volt miatta, ezért akarok tenni ellene, hanem hagynám.

De amint mondtam, csak néhány napig, egy hétig megy az odafigyelés.

Köszönöm a válaszokat

2015. jún. 13. 15:13
 4/7 Barred.Owl válasza:
100%

1.

próbálj keresni valamit ami ízlik, ha nagyon nem megy a víz. de alacsony kalóriatartalmút, és koffein és alkoholmentest.

pl. gyümölcslevek.

lehet nem olyan egészséges mint a víz, de annál ha semmit nem iszol még így is sokkal jobb.

2.

ha éhes vagy, először igyál. sok ember szervezete keveri a két érzetet, és éhséget érzel szomjúság helyett. sok ember ezért éhes folyton.

3. mérd a napi fogyasztást. jelöld be a palackon és legyen meg a 1.5 liter.

4.

vigyél magaddal mindenhová kicsi 0.2 vagy 0.5 literes innivalót, bármit amit választasz, csak töltsd át kicsi üvegbe mert nagyot kényelmetlen cipelni és előbb utóbb úgyis otthagyod valahol..

5.

ez inkább pszichológiai, de kösd valamihez az ivást amit sokat csinálsz, például ha sokat tv-zel, vagy sokat vagy itt gyakorin vagy tényleg bármi.

és mindig mielőtt csinálod, vagy közben vagy utána igyál valamennyit.

6.

próbáld meg menővé tenni az ivást, pl kis filmekben látott flaska a kabátzsebben, de nem alkohollal, csak sima innivaló, és néha meghúzod poénból.

tedd látható helyre az üveget amin méred hogy menyit ittál. nem baj ha több üveg van, nap végén összeadod, alkoholos filccel firkanthatsz rájuk dátumot egy vonallal hogy honnan indultál és menyit ittál egyszerre...

7.

ha nagyon nem megy még így se, bár ez vezethet pszichés stresszhez, de ha nagyon sűrűk a rosszulléteid megpróbálhatod...

szóval gondold azt ha nem iszol nem te leszel rosszul tőle, hanem az akit a legjobban szeretsz a világon...lehet ember, lehet állat, vagy bármi.

2015. jún. 13. 16:37
 5/7 anonim ***** válasza:
Ne tedd rá az üvegedre a kupakot, vagy pohárból igyál. Nekem így nagyobb a késztetésem, hogy igyak belőle. Ja és persze legyen mindig szem előtt! Ha tanulsz vagy gépezel akkor is legyen az asztalodon, karnyújtásnyira. Csak vigyázz, ne borítsd rá semmire. :D
2015. jún. 13. 20:18
 6/7 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm!

Ezt a hasznos útmutatót alkalmazom mától. Hátha :)

2015. jún. 14. 11:12
 7/7 anonim válasza:
Nem értem hogy nem lehet szomjas valaki, én naponta legalább 3 litert megiszok, mert egyszerűen szinte mindig érzem hogy innom kell. Ha például eszek egyből szárazságérzetem támad, és nyelni is nehezebben tudom az ételt, ezért iszok rá hogy jobban csússzon. Főleg igaz ha valami szárazat eszek, kekszet meg ilyenek, ott minden egyes darabra ráiszok egy kortyot. Ha elmegyek otthonról minimum 1 literes palackot viszek, de néha azt is tölteni kell. Ja és bocs hogy nem tanácsot adtam, de nem volt hasonló komment és gondoltam leírom :)
2015. jún. 17. 20:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!