Mi történne, ha egy ép, látó/beszélő ember mondjuk egy évig nem nyitná ki a szemét/nem beszélne?
Lehet hülye kérdés, de felvetődött bennem.
Letelne az év ugyanúgy tudna beszélni, mint előtte, és ugyanúgy látna, mint előtte?
Vagy lenne baja abból, hogy hirtelen ugye kinyitja a szemét/megszólal?
Köszönök minden választ! :)
(ja, és lehet a témakör is rossz, mert nem túl komoly kérdés ahhoz, hogy ideírjam, de nem baj)
ez érdekes kérdés, szerintem mindenképp visszafejlődik vmi.
én többször éltem külföldön, és volt, h hónapokig szinte egyáltalán nem szólaltam meg magyarul, és észrevettem, hogy utána rosszabbul fejeztem ki magam magyarul, mikor volt lehetőségem beszélni.
azt vettem észre pl. hogy hazaköltözésem után nagyon gyors volt a tempó, amiben az emberek beszéltek, és sokszor vissza kellett kérdeznem, mert nem tudtam követni. ez kb. egy hónap alatt elmúlt.
Ja, tényleg, most, hogy mondtátok, a bányalovak is megvakultak például...
Bár az utolsót nem értem. Hogy érted azt, ha csak el nem hitetem magammal is? Hogy például amikor gondolkozok, akkor nem nyelven gondolkozok, csak a képeket játszom le magam előtt? (most hogy mondom, az is nehéz lehet..)
Köszönöm mindkét eddigi választ! :)
Miért, ha gondolkozunk melyik beszédszervünk mozgunk?
Mert a szánk nyilván látszik, hogy nem, de "odabent", gondolok itt gége,hangszál stb., mozog?
(ne nézz debilnek, ha nem erre gondolsz :D)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!