Vérnyomásom 3. értéke kicsit magas. Mit jelent a harmadik érték? 120/93 108
A high normál érték 139/89.
Ennyire ne legyünk szőrszálhasogatóak, hogy a 140 már kóros és beavatkozást igényel, életfogytig tartó gyógyszerszedést...
6. Egyrész a normál vérnyomás érték az, ha a szisztolés érték 90-119 között van, a diasztolés a 79 között. Ez életkoronként, kor szerint és egyéntől függően változó.
A kérdező vérnyomása izolált diasztolés hipertónia értékének megfelelő. A pulzusa meg majdnem 10 %-al tér el a normálistól. Természetesen egyetlen mérésből nem lehet következtetéseket levonni. Tehát javasolt, hogy írja magának különböző helyzetekben, mindig odaírva, hogy ez pl. futás után, vagy felbosszantottak, vagy gyógyszer bevétel után ennyivel-annyival, stb. És ha nem túl jók az eredmények akkor kb. 2 hét után irány az orvos. Hogy azt fogja-e mondani, hogy a gyógyszerei miatt ilyen, vagy életmódváltást vagy gyógyszerelést javasolt az majd kiderül, de hogy ha mind a vérnyomás mind a pulzus értéke furcsa, az biztos, hogy egy orvoslátogatást megér. Legalábbis én biztos nem szeretném, hogy ha a vesebetegségem vagy a cukorbetegségem a betegség kellős közepén derülne ki, miközben méregettem a vérnyomásom és a szövődmények megjelenése előtt kezelhettek volna.. mondom ezt úgy, hogy nem vagyok egy nagy orvoshoz rohangáló.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!