A kövér emberek miért mondják azt, hogy ők a genetikájuk miatt kövérek, meg amúgy is hormonzavarosak?
#2 vagyok. Pontosan értem, hogy mit nem értesz.
Sokáig én állítottam a leghatározottabban, hogy ha az ember nem zabál, akkor nem hízik. Hiszen nincs mitől. Az én családom is hajlamos a hízásra, de odafigyeléssel kordában lehet tartani. Nem is volt gondom soha a súlyommal, persze odafigyeltem hogy mit és mennyit ettem.
Aztán egyszer csak feltűnt, hogy szűkek a ruháim, pedig nem ettem többet. Egy hónap után fogyókúrázni kezdtem, két hónap után koplalni. Mindhiába, négy hónap alatt 30 kilót fölszedtem. Fogalmam sincs, hogy mitől, a végén napi 15 deka zöldség vagy gyümölcs volt az adagom, folyamatosan korgott a gyomrom, és még így is híztam. Elég hihetetlennek hangzik, ha nem velem történik, nem is hiszem el, hogy van ilyen.
Próbálkoztam többféle fogyókúrával, naponta minimum 10 km-t gyalogoltam (más sportra a hirtelen felszedett súlyommal nem volt lehetőségem), de semmi nem használt.
Aztán a háziorvosom (akihez amúgy teljesen más miatt mentem) beutalt endokrinológushoz. Akitől kaptam hormonpótlást, és a következő hónapban ledobtam tőle 15 kilót!!! Ez megint a hihetetlen kategória. A lakótársam azt mondta, ha nem látná, el se hinné, mert ugyanazt ettem, ugyanannyit mozogtam, mégis látványosan fogyni kezdtem.
A történet lényege számomra az, hogy aki csak hajlamos a hízásra, annak elég, ha odafigyel az étkezésére, mert csak akkor hízik, ha túl sokat eszik.
Aki viszont hormonzavaros, annak orvoshoz kell mennie. Én nem értem, hogy hogy működik a dolog, de az biztos, hogy gyakorlatilag a semmiből is képes az ember ebben az esetben hízni. Viszont orvosi kezeléssel a hormonrendszer kordában tartható.
Igazából mindkét kategória meg tudja oldani, hogy ne hízzon el. Ezért nem tudom elfogadni az ilyen kifogásokat.
(Persze egyébként el kell ismerni, sok olyan is van, aki egyszerűen csak zabál. De az egy harmadik kategória.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!