Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » A kövér emberek miért mondják...

A kövér emberek miért mondják azt, hogy ők a genetikájuk miatt kövérek, meg amúgy is hormonzavarosak?

Figyelt kérdés
2015. ápr. 25. 13:13
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
77%
Ezzel próbálják kimagyarázni magukat. Amúgy, van alapja, annak amit mondanak. Vannak emberek, akik annyit esznek mint állat, és nem szednek fel egy dekát sem.
2015. ápr. 25. 13:18
 2/18 anonim ***** válasza:
70%
Nem mindenki mondja ezt. De sok esetben valóban így van. Más kérdés, hogy akinek hormonzavara van, az sajnos ahelyett hogy kezeltetné, egyszerűen csak ezzel takarózik.
2015. ápr. 25. 13:20
 3/18 A kérdező kommentje:
Sok esetben genetikailag kövérek? És ez hogy működik? Ha rendesen, egészségesen étkezik, akkor a genetika a levegőből zsírt csinál? Vagy ezt hogy kell elképzelni?
2015. ápr. 25. 13:22
 4/18 anonim ***** válasza:
51%
Van, aki tényleg beteg, van, aki pedig csak áltatja magát. Nem értem, téged miért érint, bármelyik verzióról van is szó?
2015. ápr. 25. 13:31
 5/18 A kérdező kommentje:
Nem, kíváncsiságból, mert nem tudom elképzelni, hogy ez hogy működik. Ha annyit étkezem, amennyire a szervezetemnek szüksége van, akkor mi változik zsírrá? Tényleg egyszerűen nem értem. Azt sem, hogy melyik hormon az, amit ilyenkor vádolni szoktak és az is, hogy működik, hogy csinál a semmiből zsírt?
2015. ápr. 25. 13:33
 6/18 anonim ***** válasza:
70%
Nem tudom én sem pontosan, de genetikailag hajlamosabbak a hízásra. Viszont egy sovány embernek is lehet magas a vér koleszterinje, míg egy kövér embernek is lehet normál a koleszterinje. Attól függ, hogy kinek mennyire képes a szervezete a bevitt étel zsírtartalmát lebontani. Érdekes dolgok ezek. Azt hiszem az anyagcsere gyorsaságától is függ. Van, akinek a felesleges zsírt a szervezete elégeti, és van, akinek lerakódik, ezért lesznek kövérek.
2015. ápr. 25. 13:35
 7/18 anonim ***** válasza:
77%
Én is kövér lennék, ha hagynàm mert nàlunk mindenki hízékony.De én nem hagyom és odafigyelek a dolgokra.Lehet fogni a genetikara meg hormonzavarra, de nem kell beletorodni!
2015. ápr. 25. 13:41
 8/18 anonim ***** válasza:
44%
Engem viszont érdekel a kérdésed. A semmiből valószínűleg nem tud a szervezet zsírt csinálni. De a szénhidrátból - cukor, burgonya, kenyér, rizs, stb, ezekből viszont tud. Amúgy meg, nem hinném, hogy ezek a bizonyos kövér emberek, annyit esznek, amennyire pont szükségük van. A kövérek többet esznek, mint a soványak, mert kitágult a gyomruk, és nem laknak jól annyi mennyiséggel, mint amennyivel egy sovány jól lakik.
2015. ápr. 25. 13:45
 9/18 A kérdező kommentje:
Utolsó! Ezt most úgy érted, hogy alapvetően mindenki azért hízik, mert többet eszik a kelleténél ,csak valaki fogékonyabb a hízásra? Mert ha így van, akkor mondhatjuk azt, hogy senki nem lesz genetika, meg hormonok miatt kövér, az csak hajalmosító tényező, nem? Ezek szerint mindenki, aki kövér, az azért az, mert túleszi magát?
2015. ápr. 25. 13:53
 10/18 anonim ***** válasza:
50%

#2 vagyok. Pontosan értem, hogy mit nem értesz.

Sokáig én állítottam a leghatározottabban, hogy ha az ember nem zabál, akkor nem hízik. Hiszen nincs mitől. Az én családom is hajlamos a hízásra, de odafigyeléssel kordában lehet tartani. Nem is volt gondom soha a súlyommal, persze odafigyeltem hogy mit és mennyit ettem.

Aztán egyszer csak feltűnt, hogy szűkek a ruháim, pedig nem ettem többet. Egy hónap után fogyókúrázni kezdtem, két hónap után koplalni. Mindhiába, négy hónap alatt 30 kilót fölszedtem. Fogalmam sincs, hogy mitől, a végén napi 15 deka zöldség vagy gyümölcs volt az adagom, folyamatosan korgott a gyomrom, és még így is híztam. Elég hihetetlennek hangzik, ha nem velem történik, nem is hiszem el, hogy van ilyen.

Próbálkoztam többféle fogyókúrával, naponta minimum 10 km-t gyalogoltam (más sportra a hirtelen felszedett súlyommal nem volt lehetőségem), de semmi nem használt.

Aztán a háziorvosom (akihez amúgy teljesen más miatt mentem) beutalt endokrinológushoz. Akitől kaptam hormonpótlást, és a következő hónapban ledobtam tőle 15 kilót!!! Ez megint a hihetetlen kategória. A lakótársam azt mondta, ha nem látná, el se hinné, mert ugyanazt ettem, ugyanannyit mozogtam, mégis látványosan fogyni kezdtem.

A történet lényege számomra az, hogy aki csak hajlamos a hízásra, annak elég, ha odafigyel az étkezésére, mert csak akkor hízik, ha túl sokat eszik.

Aki viszont hormonzavaros, annak orvoshoz kell mennie. Én nem értem, hogy hogy működik a dolog, de az biztos, hogy gyakorlatilag a semmiből is képes az ember ebben az esetben hízni. Viszont orvosi kezeléssel a hormonrendszer kordában tartható.

Igazából mindkét kategória meg tudja oldani, hogy ne hízzon el. Ezért nem tudom elfogadni az ilyen kifogásokat.

(Persze egyébként el kell ismerni, sok olyan is van, aki egyszerűen csak zabál. De az egy harmadik kategória.)

2015. ápr. 25. 14:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!