Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Hogy szokjak le a stresszelésről?

Hogy szokjak le a stresszelésről?

Figyelt kérdés
Középsuliba járok, és sajnos nagyon stresszes fajta vagyok. Felelésnél már ki vagyok készülve, nagyon ideges típus vagyok sajnos. :( Hogy tudnék ezen változtatni? Mostanában a gyomrom is fáj, és nem szeretnék gyomorfekélyt kapni, úgyhogy ezen sűrgősen változtatnom kell! Légyszi, segítsetek! (és nem pszichológusra gondolok, hanem valami tanácsra) előre is köszi!
2010. febr. 21. 14:20
 1/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Juj ez már félelmetes, mintha engem írtál volna le, d ekomolyan. Én ugyanilyen vok. Pszichológus tényleg nem kell, az nem segít csak még idegesebb leszel. Enyhe nyugtatók esetleg? ( vény nélkül kaphatók, pl, sedatív pc, velerina drazsé)

Próbáj vmi szép dologra koncentrálni, mond magadba hogy menni fog, nem lesz semmi gáz, igyál elötte vizet, otthon illatos aromás fürdő, párologtatás, sport

Tudom, hogy nagyon nehéz, és nagyon rossz de minél elöbb túlkell lenni ezen mert ez még lehet rosszabb is

más tetsi tüneted nincs? -izzadás, hányinger, remegés stb?

2010. febr. 21. 15:22
 2/8 anonim ***** válasza:
Szi.Szerintem semmi szukseg az isegcsillapitok hasznalatara.Fiatal vagy hozza!En is ideges tipusu vahyok,de ez idovel megvaltozik.Legyel minnel tobbet tarsasagba,beszelges es meglatod minden nap valtozni fogsz.Lehet hogy tul sokat gondolsz arra h milyen velemennyel vannak rolad a tobbiek.Azt jegyezd meg h nem felelhetsz meg mindenkinek.Bizzal magadban!
2010. febr. 21. 16:51
 3/8 anonim ***** válasza:

szémolj el 10-töl vissza fele! nekem segit

de am probálj hideg maradni!

ha ilyeneken kikészülsz vagy idegeskedsz milesz veled hamár 40 éves leszel! :(

2010. febr. 21. 17:58
 4/8 anonim ***** válasza:
Nézd a Mónika show-t vagy esetleg Joshi Bharatot.
2010. febr. 21. 18:03
 5/8 anonim ***** válasza:

Szia! Hasonló problémával küzdök/küzdöttem, de hidd el, ez nem betegség! Mindenki más típusú. Én például mindenen izgultam/izgulok, hogy sikerül - e, mi is lesz? Több dolgot is tehetsz, hogy felturbózd az önbizalmadat:

- minden nap (akár többször) állj ki a tükör elé s mond el, hogy miért fog sikerülni az adott dolog (pl: dolgozat előtt, hogy sikerülni fog, mert sokat készültem rá, ügyes vagyok, tudok fogalmazni, megértettem az anyagot stb.) Egy kis önbizalmat kell erősíteni. S ez nem önimádat.

- hallgass nyugtató zenét, akár komolyzenét is, mert egyrészt lenyugtat, más részt eltereli a gondolataidat.

- Az egyik módszertan tanárom mondta a fősulin, hogy az izgulást, a stresszt le lehet győzni azzal, hogy 100 %-osan vagy egy kicsivel jobban felkészülök az órára. S ha a stressz el is vesz belőle valamennyit, akkor is megmarad még egy 90 %.

- Ha feleléstől félsz, hogy nem tudsz kiállni majd a többiek elé, akkor otthon mond fel hangosan akár a tesódnak, barátnődnek, anyukádnak, vagy csak úgy magadnak az anyagot úgy, mintha épp felelnél.

- Szopogass el egy kedvenc cukrot, vagy egy kocka csokoládét, mert az megnyugtat.

- S végül én minden nap szoktam szedni 1-2 szem MagneB6-ot. Bár nem egészséges a gyógyszer szedés, de ebben vitamin is van és mindkettőre szüksége van a szervezetednek. Igaz, a tájékoztató sokkal több szem bevételét írja, de szerintem ennyi is elég. 50 szem olyan 1500Ft, de a DM-ben láttam más márkájút olcsóbbért.

( [link]

S ami talán a legfontosabb bízz magadban.

2010. febr. 21. 18:34
 6/8 anonim ***** válasza:

Bocs a rossz linkért:

[link]

2010. febr. 21. 18:34
 7/8 A kérdező kommentje:

Köszi szépen, tényleg sokat segítettetek! :) Jó tudni, hogy nem vagyok egyedül.

És igen, sajnos felelésnél is ideges vagyok, és izzadok, remegek, minden bajom van. :S

Az a furcsa, hogy más esetben, például randinál viszonylag határozott, magabiztos tudok lenni, de mintha a suliban egy más ember lennék.

És igen, az önbizalmamat kéne erősítenem.

2010. febr. 21. 20:24
 8/8 A kérdező kommentje:
Nem tudom, hogy van-e itt velem egykorú, legalábbis nagyjából, de ha igen, szívesen elbeszélgetnék vele/velük privátban is, mert ezeket a dolgokat jó olyan emberekkel megbeszélni, akik hasonló cipőben járnak. :)
2010. febr. 21. 20:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!