Egy munkáltató megteheti azt, hogy nem engedi el orvoshoz az alkalmazottját?
Elmegy betegszabadságra és kész. Az alatt nem rúghatják ki, max. utána. De akkor meg elmehet bíróságra.
Olyan nincs, hogy nem mehet betegszabira, mert ahhoz nem kell a munkáltató engedélye, hanem elmegy a háziorvoshoz és ő kiírja. Ennyi.
Pontosan ezt ajánlottam én is.Viszont alkalmi munkavállalóként dolgozik ott.Minden nap írnak egy szerződést,hogy épp mettől meddig dolgozott aznap.Nem tudom jár e így egyáltalán szabi,szerintem mindenkinek jár,aki dolgozik.Ez a munkáltató még azt is ellenőrzi,hogy valóban beteg e gyerek,vagy kamuból nem megy.Egyszerüen megnézi a gyereket.Arról nem beszélve hogy heti hat napot dolgozik.Hát nagyon remélem hogy ez változni fog ha rendesen bejelentik,mert ez már eléggé bosszantó!
Köszönöm a válaszod.
Alkalmi munkánál
- nem kötelező szerződést írni, elég jelenléti ívet vezetni
- nincs szabadság
- nincs betegszabadság/táppénz
- nincs TB (nem biztosítási jogviszony)
- ugyanannál a munkáltatónál hetente maximum 5 napot dolgozhat (havonta 15-öt, évente 90-et)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!