Csak szerintem rossz hogy ennyi arab meg afrikai meg mit tudom én milyen gyerekorvos van?
"Ott ahol fűszoknyába járva víz gáz áram nélkül, a szarból össze tapasztott viskójukba élik az életüket. Azok szerint örülnek hogy ott egy fehér orvos aki segítséget nyújt a nyavajájukra. Bár szó szó, ott is vannak akik inkább elmennek a "boszorkánydoktorhoz"."
EZT komolyan írtad? Mert akkor igencsak sajna´lom a gyerekedet, hoyg ennyire primitív, tudatlan, elöítéletes és hülye szülöje van.
Nem ártana, ha kicsit utánanéznél, hogy milyenek az életkörülmények Afrikában - a füszoknya, stb már több száz éve "lejárt" ott is.
3-a vagyok.
Egyébként az afrikás példa nem jó, ott sokszor félnek a fehér orvosktól, mert azt hiszik, betegséget jöttek terjeszteni.
Gyarmati korból fennmaradt rossz tapasztalat :(
Én kb. 10 éves lehettem, amikor egyszer be kellett menni az ügyeletre. 2 orvos vizsgált meg, az egyik magyar volt, írtó bunkö volt, veszekedett velem, hogy mit játszom az agyam. Aztán elküldtek uh-ra, ahol arab-szerű doki volt. Nagyon aranyos volt, nem féltem tőle, sőt, különlegesnek éreztem magam, hogy egy ilyen doki vizsgál. Az akcentusán meg nevettem. :)
De ismerek egy arab fogdokit is, láttam pár esetet, amikor kisgyerekeknek feltárással, helyi érzéstelenítésben távolította el a ki nem nőtt számfeletti fogaikat. Itt 5-8 éves gyerekekről van szö. Olyan szinten tud bánni a gyerekekkel, hogy meg sem nyikkantak, pedig tényleg kellemetlen beavatkozásról van szó. A végén mindegyikkel pacsiztak, egyértelműen nem viselte meg a gyerekeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!