Hogyan lehet hozzászoktatni magad ahhoz, hogy reggel 6-kor fel tudjak kelni könnyen és este 9-10 körül már aludni tudjak?
A jelenlegi helyzetem, hogy este fent vagyok hajnali 1-2 ig, ekkor nagyon könnyen el tudok aludni, azonban reggel képtelen vagyok felkelni 9 előtt, 9-10 körül ébresztőre felkelek, de nagyon nehezen!!
Néha sikerül felkelnem nagy nehezen reggel 7 kor, azonban egész nap iszonyat álmos vagyok, fàradtak a szemeim és egész nap lusta vagyok, semmihez nincs kedvem. Ennek ellenére este hiába kapcsolok ki mindent, zajmentesen vagyok a korom sötét szobámban, hiába fekszek már le 10-11 kor akár, nem tudok elaludni és hajnali 1 ig forgolódok kb...
Nagyon fontos lenne, hogy átállítsam magam arra, hogy reggel 6-7 körül viszonylag könnyen fel tudjak kelni és este hamar el tudjak aludni!
Mégis mit kellene tennem? Mennyi idő mire hozzászokik a szervezetem?
Milyen dolgokkal tudom segíteni és hátráltatni ezt?
Este bármeddig fent tudnék lenni, azonban tanulni már képtelen vagyok, a szemeim előtt a szöveg is összefolyik, nem is látok szinte...
Reggel jobban megy a tanulás, de nehéz felkelnem. Ha túl korán kelek, egész nap lusta vagyok és alig haladok a tanulással...
Mit tudok tenni ez ellen?
Én hajnali 4-kor fekszem, 11-kor kelek. Csak mert így vagyok összerakva. Utálom, hogy a pacsirtáknak kedvez az élet, a baglyok meg erőszakolják meg magukat. Na, mindegy.
Azt olvastam, hogy azt kell csinálni, hogy nem előre mész, mármint hogy most kapásból lefekszel 10-kor, hanem egyre később kell lefeküdni, és úgy elérni a 10-hez. Úgy nem lesz erőszak érzete, és jobban át tudsz állni, nem leszel nap közben kótyagos.
Tehát először lefekszel hajnali 3-kor, aztán 4-kor, és így tovább. Hogy erre kinek van idege, nem tudom, de utána nézhetsz, ha tudsz angolul: delayed sleep phase syndrome.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!