14 eves lany vagyok es az iskolaban elkaptam valakitol a tetut elkaptam, egy ideig nem vettem eszre (1honapig) es tele van a hajam sortevel amibol fejlodik a tetu, nem tudjuk hogy kiszedni mar mindent rakentunk. Hogy csinaljuk?
Alapvetően egyetértek az előző hozzászólókkal. A gyógyszertárban adnak erre való folyadékot.
Néhány további tippel egészíteném ki: lehet kapni ezt a glíz kúrt vagy mit a swarzkopf-tól. Annak az a lényege, hogy polimerizálódik a hajon, legalábbis ezt írták a dobozára. Valószínűleg tetűnél is használ, mert elzárja a légzőnyílásait, én mondjuk csótányt irtottam vele, mert éppen elfogyott a kemotox, és bár többet kellett ráfújni, de azért bevált.
Amit még tudok javasolni az a narancs illóolaj. Ez lágy kitines élőlényeknél jó, ilyenek a kisebb bogarak vagy gombák, szóval a tetvek is. Ez kiszárítja őket, és megdöglenek tőle. Valószínűleg a peték ugyanerre a sorsra jutnak.
Alapvetően szerintem minden jó rá, ami levéltetvek ellen is jó, talán annyi különbséggel, hogy a petéiket is ki kell, hogy irtsa. Nyilván azért növényvédő szereket ne kenjetek a fejetekre!
Serkének hívják, és a gyógyszertárban kell venni direkt ilyen célra használatos kenceficét, amit - több alkalommal is - nagyon aprólékosan és precízen fel kell vinni a hajtőre, rajta hagyni kicsit, majd kimosni...
Ha nagyon hosszú és/vagy dús hajad van, és ezek után sem múlik, akkor sajnos lehet, hogy le kell vágatni belőle. (Volt olyan ismerősöm, aki egyszerűen máshogy nem tudta kiirtani.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!