Mit csináljak? Ha folyton, sirok, nem alszok, rosszul teljesítek az iskolában, vágdosom magam, tudom ez hülyeség meg minden, de nincs egészen minden oké velem, szüleimnem alig merem ezt elmondani mert mar rajta kaptak egy vagdosáson?
Beszélgess valakivel. Lehet ez egy barát, vagy a szüleid. Butaság félned beszélni erről velük, hiszen ha a szüleiddel nem vagy őszinte, kivel? Anyukád az, aki világra hozott. Ők azok, akik felneveltek, gondoskodtak rólad. Beszélj velük őszintén. Ülj le velük, vagy egyikükkel, és mondd el, mi nyomja a szíved. Lehet, hogy jót tenne, ha pszichológushoz mennél. A vagdosást pedig azonnal hagyd abba! Hiszen egyrészt nyoma maradhat, és bármennyire is boldog lennél később, a karodra nézve rögtön ez az időszak jutna eszedbe. Másrészt annyi jó dolog van, nem kell szomorkodnod! Keresd a pozitívumokat, nézd a dolgok jó oldalát! Örülj, hogy látsz, hiszen nem vagy vak. Látod a színeket, a szeretteidet. Örülj, mert ettél egy jót. Az ilyen apró dolgokra is figyelj! Esetleg kezdd el a #100HappyDays-t, elvileg az is segít, bár én ezt nem annyira hiszem, de sokan állítják, hogy jót tett az életszemléletüknek. Ha még nem tetted, kezdd el használni a tumblr-t. Jó hely, hogy levezesd a feszültséget. Bár lehet nem tenne jót, hogy szomorú posztokat olvasgass, de ki tudja. A vagdosás ellen azt ajánlom, hogy keress valami mást, amivel elfoglalod magad és leköti a figyelmed. Lehet ez bármi. Rajzolj, sportolj, olvass, nézz filmeket, vagy bármi! Az iskola teljesítményed csak tőled függ. Próbálj javítani, erre nincs más mód. Alvás...talán hallgass valami zenét, én a lassabbakra mindig elálmosodom. Vagy nézz tévét, én azon szeretek elaludni. De ha ezek nem segítenek, és tényleg komoly, esetleg fordulj szakemberhez. Boldogabbnak kéne lenned. Tűzz ki magad elé kis célokat, majd egyre nagyobbakat. Nem kell ennek eget rengető dolognak lennie, egyszerűen csak legyen az, hogy "ezt a dolgozatot megírom ötösre" vagy bármi apróság. A vagdosás abbahagyásához is csak akaraterő kell. Döntsd el, hogy mostantól márpedig nem vagdosod magad, és tartsd magad ehhez! Tűzz ki jutalmakat, pl. "Ha 1 hétig nem vágom magam, veszek egy új ruhát/könyvet stb." Lehet hülyén hangzik, de talán segít.
Őszintén remélem, hogy tudtam segíteni, remélem idővel minden rendbe jön! Hidd el, elég erős vagy, hogy változtass:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!