Pajzsmirigy alulműködésről lehet szó, még akkor is ha 20 kg-t fogytam diétával és mozgással?
Mindig is kövér gyerek voltam. 16 éves koromra 40kg túlsúllyal rendelkeztem, amiből mostanra 20 kg-t leadtam. 2 év alatt adtam le, tehát meglepően lassú a fogyás, ahhoz képest, hogy rendesen csináltam mindent. A védőnő azelőtt mindig mondta, hogy el kellene látogatni endokrinológushoz, de én úgy voltam vele, hogy megpróbálok fogyni és ha sikerül, akkor nem megyek. Mivel már fogytam, a védőnő is azt mondta, hogy így már szerinte nem szükséges.
DE: Másfél hónapja stagnálok. Előtte is lassú volt a fogyás, de most másfél hónapja semmi. El kezdtem gyanakodni, hogy mi van ha tényleg van valami ebben a pajzsmirigyes dologban, kicsit utánaolvastam, és láttam, hogy ennek vannak olyan jellemző tünetei, mint pl zsírosodó haj és mély, rekedt hang. Én mindkettővel évek óta küzdök, így már nagyon elkezdtem gyanakodni. Viszont ott a 20 kg fogyásom, akkor is tudtam volna ennyit fogyni, ha valami bajom lenne?
Ebben a másfél hónapban rengeteget sportoltam, igazából az is lehetne oka a stagnálásnak, hogy izmot szedtem fel (nagyon marha vagyok, mivel az elején nem mértem meg magam centiben, meg úgy sohasem)
De már teljesen tanácstalan vagyok. Természetesen most már el fogok menni egy vérvételre, de addig is érdekelne, hogy szerintetek kell-e aggódnom? Mert jelenleg nagyon félek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!