Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Fáj a jobb oldali bordámnál...

Fáj a jobb oldali bordámnál már egy éve, mi lehet az?

Figyelt kérdés
Voltam orvosi vizsgálaton (vérvétel, hasi ultrahang) de semmit nem mutatott ki! A fájdalom ásás közben keletkezett de minimális erőt fejtettem ki mert homokba ástam! Amint beleszúrtam a földbe az ásót már nagyon enyhén éreztem a fájdalmat... mára már szinte kibírhatatlan akinek van véleménye-tanácsa kérem írja!

#ásás #fáj a bordámnál #fáj a jobb oldali bordámnál
2015. febr. 13. 15:41
 1/8 anonim ***** válasza:
Lehet bordaközi idegzsába, becsípődés is, de más is, reumatológushoz is el kellene menned és egy mellkas és gerincröntgenre.
2015. febr. 13. 15:57
 2/8 A kérdező kommentje:
ma voltam röntgenen és a 7-es bordámból hiányzik egy jókora rész és elvileg a szervezetem felszívta
2015. febr. 13. 21:09
 3/8 anonim válasza:

Aztamindenit! Felszivtaaa? Az meg milyen?

Sajnos nekem is borda panaszom van. Folyton szúrkál és fáj a bordám. kb.: 1 hónapja. És a szegycsontom is.

2015. febr. 14. 20:00
 4/8 A kérdező kommentje:
Ma voltam CT-n kedden vagy szerdán lesz eredmény! Amugy a véreredményembe a AFP,CEA-k magasak de nagyon!
2015. febr. 15. 19:34
 5/8 anonim válasza:

És az mit jelent?

Jobbulást amúgy! :)

2015. febr. 15. 19:55
 6/8 A kérdező kommentje:

A magas AFP érték

Az AFP-vizsgálat elsősorban a velőcső-záródási rendellenességek időben történő felismerését célozza. A legismertebb ilyenfajta rendellenesség a nyitott gerinc. Az Istenhegyi Géndiagnosztikai Centrumban, amennyiben az AFP-vizsgálat eredménye magas fehérjeértéket mutat, a 18-21. terhességi héten végzett, második trimeszteri ultrahangvizsgálat során sokkal célzottabban fókuszálunk a nyitott gerincre utaló jelek felismerésére. Jó minőségű ultrahangkészülékünkkel a nyitott gerincet akár 95%-os, a koponyahiányt pedig 100%-os biztonsággal tudjuk szűrni.

Meg kell azonban említenünk, hogy a magas AFP érték okozója leggyakrabban nem a nyitott gerinc, hanem a várandósság alatt sokkal gyakrabban előforduló csekély, lepényi eredetű vérzés. Átlagosan 20 magas AFP értékkel járó terhesség közül csak egy esetben igazolható valamilyen rendellenesség. Ez nem minden esetben mutatkozik a hüvelyben, ezért magas érték esetén a lepény tapadási helyét is ellenőrizni kell. Azt is érdemes tudnunk, hogy a többes terhességek szintén az átlagosnál magasabb AFP értékekkel járnak.

Mitől lehet magasabb, és mit tegyünk, hogy csökkentsük?

A magas CEA-szintet leggyakrabban vastagbélrák, májzsugor, többféle rákos betegség esetén lehet kimutatni, de erős dohányosokra is jellemző. A vizsgálat önmagában nem alkalmas a vastagbélrák kimutatására, de hasznos lehet a magas CEA-szinttel járó vastagbéldaganatok műtéte után. Ilyenkor a CEA szintje leesik, a későbbiekben a vizsgálat a daganat kiújulásának felismerésére alkalmazható.

Köszönöm!

2015. febr. 16. 17:56
 7/8 A kérdező kommentje:
sajnos tüdőrákom van :(((((((((((
2015. febr. 17. 18:43
 8/8 A kérdező kommentje:
:((*
2015. febr. 17. 18:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!