A barátom húga bulimiás. Belejátszhat a megfelelési kényszer?
Barátommal 3 éve vagyunk együtt, szóval már elég jól ismerem őt is és a családját is. A húga sajnos bulimiás és nagyon sajnálom őt.
Van itt sok más dolog is de inkább felvázolom röviden a helyzetet amiből a kérdésem adódik.
Az apukájuk sikeres orvos. Ő szigorú apuka, a több nyelven beszélő, családfenntartó, a kimért, feleségével rideg férfi.
Az anyukájuk egy hiperérzékeny háztartásbeli. Nem köti őt össze semmi a férjével csak a gyerekek.
Itt van a barátom, a büszkeségük. Nagyon sikeres, zseni fiú, szintén orvosnak tanul. Alig tanul, első hallásra mindent megjegyez. Kiválóan táncol, kiválóan énekel, zenél stb. stb,
A húga szintén okos, jó zenész, csak..talán nem annyira. Ő biotechnológusnak tanul de iszonyú munkája van benne. Állandóan magol éjt, emellett próbál egy laza, szexi képet adni magáról. Ha egy kicsit is kimozdul akkor rá sem ismerek. Ilyenkor egy igazi vadóc, alul öltözött, flörtölő leányzóvá válik.
Ez egyáltalán nem baj, fiatal és gyönyörű lány mellesleg csak sajnos bulimiás és én nagyon féltem :(
Sokat gondolkoztam már a problémáján. Az anyukája elkezdett foglalkozni miatta pszichoterápiával de ez egyáltalán nem segített.
Lehet ez megfelelési kényszer?
... ne itt kérdezz ilyesmit. A bulimia nervosa és az anorexia nervosa úgynevezett testképzavarok. Sokfaktoros kórképek. A megfelelés része a képletnek, de nagyon sok különböző tényező járul még hozzá.
Ne az anyukája foglalkozzon pszichoterápiával, hanem vigyétek el őt! Anyuka - orvos férjjel - tudhatná, hogy ő nem segíthet. Plusz pszichoterápia alaphangon öt év egyetem, négy év klinikai szakpszichológia és három-négy év módszerspecifikus továbbképzés.
"nem a megfelelés a testékpzavarok fő forrása"
De igen! Saját magának nem tetszik, saját magának szeretne megfelelni... keresztülvetítve azon, hogy így másoknak is szeretne tetszeni.
Nagyon köszönöm a válaszokat! főleg az utóbbiaknak!
Sajnos nem sokat tudok ezekről. Próbáltam beleásni magam de a lány közreműködése nélkül sohasem jutottam semmire. Jegyzetelek még ezzel kapcsolatban, ez a kérdés is része. Köszönöm!
3-ik vagyok ( azt hiszem :O )
meg akar felelni az apja elvarasanak ugyanis mivel sikeres ( ezaltal) hires orvos, mit szolnanak ahhoz ha az egy szep csepp lanya kover lenne?...... Tudod nekem is volt hasonlo szitum... Egy hires enekes ( Magyarorszagon) jo baratai lettunk,egyutt jartunk el minden fele,a lanya Milanoban top Modell.... Mit mondtak volna hogy a "nevelt" lanya ( amugy nem vagyok,es voltam az soha) kover.. en eheztettem magam,szinte nem ettem semmit,csak salata,ch ments dolgok.. meg is lett a bojtje!.. cukorbeteg vagyok regota,annyira kikeszultem az anyagcserem felborult hogy azt mondtak az orvosok a szuleimnek hogy bucsuzzanak eltolem annyira levagyok gyengulve.... majd felhizlaltak 80 kg-ra ( 45 kg-rol...) 3-4 honap alatt.... aztan leadtam most vagyok olyan 50-55 kozott bar telen kozel a 60 hoz....... figyelmeztesd a lanyt ha nem vigyaz az eletebe is kerulhet.. bar nekm azt mondjak az orvosok hogy vekony vagyok megis miert latom magamat kovernek?...... allandoan dietaznek.. figyelmeztesd a lanyt hogy ne akarjon megfelelni! az apja meg egy mocsog g..i ha hagyja hogy a lanya hanytassa magat....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!