Ti hogy erősítetek otthon?
Vagy ha nem is erősítetek, tudtok valami hatásos módszert, ami gyors eredményeket mutat és lehetőleg nem vesz igénybe túl hosszú időt?
Hasizom, combizom, hátizom és karizom érdekelne.
Eddig ez volt a napi edzésem:
100 felülés, 100 evezőgyakorlat, 2 perc felemelt törzs és 20 szabályos fekvő.
Nem fogyni szeretnék, hanem tényleg az erősítésre megyek. Nem tudom, hogy amiket eddig gyakoroltam azok hatásosak-e? Ha valaki jó tanáccsal tud szolgálni akkor azt nagyon megköszönném.
Egyébként ha számít valamit: 15/L
Ha edzeni szeretnél azt most jegyezd meg, hogy nincs olyan hogy gyors eredmény/gyors edzés.Egy időben én is ezt akartam, minél hamarabb izmos lenni. Gondoltam ha agyonhajtom magam, akkor jó lesz.Hát nem lett jó, csak kórházban voltam miatta elég sokat. Amióta normálisan csinálom, sokkal jobb eredményt értem el.Tanulj belőlem.Hidd el nem szeretnéd megtapasztalni milyen az izomszakadás (nem csak gyúrásmániás fiúknál, lányoknál is előfordulhat). Ha tényleg erősíteni akarsz, és eredményt is akarsz látni, akkor bizony kell neki sok idő és kitartás. Az se segít ha belerokkansz a gyakorlatokba, az izmaid ugyanúgy fognak növekedni mintha annyit csinálnál amennyit bírsz.
A felülés az jó, csináld tovább, csak egy kis törzsfordítást is vigyél bele néha(felülsz és elfordítod a törzsedet jobbra-balra felváltva). Csinálj mellé hasprést(olyan mint a felülés, de csak a hasadig ülsz fel)ugyanígy mint a felülésnél.
Csinálj kitartásokat is(hasra fekszel,rátámaszkodsz a könyökeidre, és felemeled a törzsedet, és így tartod ki magad ameddig bírod) az nagyon jó a törzsizmokra(has,hát) és a karizomra is.
Felemelt törzs helyett én inkább sima törzsemelést javasolnám, minél magasabbra. Pontos mennyiséget nem tudok mondani, neked kell kitapasztalni mennyit bírsz. A fekvőtámasz az tökéletesen jó, csináld továbbra is.
Csinálj néha olyan törzsemelést, hogy felemeled a törzsed, elfordítod balra, leteszed.Felemeled, vissza középre,leteszed. Felemeled elfordítod jobbra, leteszed, majd megint vissza középre.
Gyorsúszást tudnám még javasolni(hasra fekszel, karok magas tartásban[tehát előre nézzenek] lábak egyenesen, és felváltva emelgeted.
Lábemelést is csinálhatsz variálva (sima lábemelés, vagy felemeled és leengeded oldalra, majd vissza)
Feküdj hanyatt, és húzd be a térded a hasadhoz, fejedet emeld fel a térded közelébe(hasonló mint a magzatpóz).Így kinyújtod a jobb kéz-bal láb, vissza.Utána bal kéz-jobb láb, vissza.
Ha tudsz szerezz be kézi súlyzót (1-2kilósat), és azzal csinálj karizomgyakorlatokat.
Combizomra:guggolás,törpejárás, guggolásból felugrás,biciklizés
Illetve biciklizz,fuss vagy ugrókötelezz.Ezek mint jók combizomra, és az eredmény is látványosabb lesz
Én itthon csak intim súlyzózom (12 kiló, régebben 16-17 kg, ehhez szeretnék visszatérni)
Hagyományos erősítésem edzésen van.
Amúgy ha nem járnék el edzeni, kb. a fegyencedzést vagy a meztelen harcost (keverve talán) követném.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!