Mitől függ, hogy egy műtét után kell-e otthon véralvadásgátlót szedni?
Nőgyógyászati műtétem volt, vérátömlesztésre is szükség volt. 4 napot voltam utána kórházban, aztán itthonra csak gyomornedv-ellenálló tablettát kaptam (astrix).
Pár ismerősöm kérdezte, hogy szedek-e véralvadásgátlót. Nem kéne szednem? Vagy nem mindig kell?
Helló!
Nem vagyok orvos, de én két hónapig voltam gipszben, azalatt minden nap + 1 hét véralvadásgátló injekciót javasolt a dokim. Ha neked nem mondták akkor talán nem is kell, de ha biztos akarsz lenni inkább egy szakorvost kérdezz meg!
Hát abban bízom, hogy nem csak elfelejtették felírni, hanem tényleg nem kell. Csak az ismerősök ültettek a bogarat a fülembe... :)
Nekem mondjuk nem kell szigorúan feküdnöm, csak "kímélő életmód" kell.
4
Véleményem szerint az a saját felelőtlen döntésed volt és csak szerencséd nem ütötte fel a fejét -legalább is eddig- annak elmulasztása. Nem kéne a saját példáddal buzdítani azokat akik szintén félnek megszúrni magukat! A kórházban a betegek között rémtörténetek keringtek erről. Olyat is hallottam, hogy valaki szintén nem szúrta magát aztán fél évre rá, hogy meggyógyult el is vitte a trombózis, de nem csak a végtagját hanem az életét! Nem véletlenül írják fel az orvosok!
Köszi, akkor megnyugodtam, hogy ez jó gyógyszer. :)
Nekem is volt már, hogy nem vettem be gyógyszert, de azért ilyen esetben nem kockaztatnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!