Candida diéta első szakasz! Mit és hogy? Nagyon jól jönne egy kis segítség?
Most kezdeném a candida diétát, és úgy olvastam, hogy az első szakaszban nem lehet azokat enni, amiket a második szakaszban.
Olyan segítséget szeretnék kérni, hogy aki már csinálta, és meg is gyógyult, hogy miket és hogyan evett az első szakaszban, evett-e tojást, kolbászt, burgonyát vagy nem?
Nagyon jól jönne a segítség, mert már fogalmam sincs, hogy mit ehetek és mit nem.
(nagyon jól jönne egy első szakaszos napi menü leírása is pl.)
Szia!
Én most kezdem a harmadik hetemet a candida diétával.
Amiket ehetsz:
Zöldségek: articsóka, spárga, avokádó, brokkoli, káposzta,zeller, uborka, paprika, padlizsán, fokhagyma, kel, olivabogyó, paradicsom, cukkini, spenót. Amik kimaradtak, és még is ennéd, azoknak nézz utána. Répát, kukoricát, krumplit, babokat nem lehet.
Joghurtok: élőflórás joghurt, kefir
Tojás
Húsok: hal, csirke, vöröshúsúak a második héttől. Füstölt halakat nem lehet enni
Nem lehet sajtokat enni
Lehet enni még: napraforgómag, mandula, mogyoró, dió (mind natur, feldolgozatlan)
korpa, hajdina
olajok:olivaolaj, kókuszolaj, szezámolaj
citromlé
almaecet ajánlott
Teák: olyan teák amikben nincsen tealevél pl: fahéj tea, gyömbér tea, borsmenta tea stb
Vegyél probiotikumot (candidára valót) a patikában, illetve gombaölő szereket is ajánlott szedni pl: fokhagymakapszula, grépfruit mag olaj
Az első napok fájdalmasak lehetnek, mert ahogy a gomba elhal, toxit bocsát ki magából. Igyál sok vizet! ( az egész diéta alatt
Ahogy nekem kinéz egy átlagos napom:
Reggel egy fél citromot belefacsarok egy pohár vízbe. Ez után mindig igyál meg egy pohár sima vizet is, hogy a citrom ne marja le a fogaidat stb
Beveszem az egyik gombaölőt pl grépfruit mag olajat vagy a probiotikumot ( egyszerre a kettőt ne vedd be mert akkor nem használ a probiotikum)
Reggelire félbevágok egy avokádót megpirirom oliva olajon. Beleverek egy tojást a közepébe, ahol a mag helye van. Tengerisó, bors, oregánó- ezeket használom fűszerként. Majd egy kis sütés után megfordítom, sütöm tovább és kész is. :) Cukkínit karikáría vágva megpirítok az olajban. Uborkát, paradicsomot is eszem mellé.
Ha ebéd előtt éhes lennél- mert az leszel- akkor rágcsálj magokat, zöldségeket
Ebédre halat szoktam enni (pangasius). Tengerisóval, borssal, oregánóval és citromlével ízesítem, olivaolajon megsütöm. Mellé brokkolit eszem.
Ebéd és vacsora között iszok egy fahéjteát. (bio-boltban vettem)
Ne felejtsd el bevenni a gombaölő szeredet, és a probiotikumot. (egyiket evés előtt másikat után )
Vacsira csirke, vagy lazac szokott lenni.
A húsokat ha teheted hentesnél vedd. Olyanokat, hogy kolbász, virsli, felvágott nem szabad enni.
Ajánlott, hogy a tányérodom mindig 40% hús és 60% zöldség legyen ( ezt a diéta után is be kellen tartani)
Joghurtot is ehetsz, de csak élőflórásat. Illetve ha meg bírod inni a kefirt akkor az is nagyon jó.
Csináld ezt a diétát 3 hétig. Ha jobban érzed magad akkor léphetsz tovább. Figyeld a tested! Ha nem, akkor még maradj ezen a diétán.
A probiotikumot és a gombaölőt a diéta második szakaszában is kell fogyasztani, illetve a probiotikum utána is javasolt.
A második szakaszban be lehet iktatni pár új élelmiszert pl: krumplit, édesburgonyát, babokat, grépftuitot, bogyós gyümölcsöket, zöld almát. Heti 2-3 szor kis adagokban. Itt is figyeld, a tested, ha minden oké, akkor olyan 4 hétig ajánlott ezt a diétát követni. Ha nem akkor még maradj az első szakasznál esz pár hétig.
Ha vége a négy hétnek akkor fokozatosan hozhatsz vissza ételeket, de kis adagokban.
A diéta betartása, elég nehéz, megterhelő, de nem szabad egy kocka csokit se enni, mert az eteti a gombát, így nem segíti a diétát.
Sziasztok!
Mónika nagyon jól leírta az étrendet, a gombaölő grape-fruit kivonat, valamint a probiotikum szedését. NE FELEJTSÉTEK EL, HOGY AZ ELHALT CANDIDA GOMBÁKAT KI KELL ÜRÍTENI A BELEKBŐL!!!
Azt az orvosi tanácsot kaptam, hogy hetente tartsak hashajtást Guttalax-al. Én tudtam, hogy erre nem vagyok képes, ezért megkérdeztem a doktornőt, hogy mi lesz, ha nem teszem meg? Válasz: fájni fog a fejem. Ezért én csak akkor szedtem be a Guttalax-ot, amikor megfájdult a fejem (18-20 csepp, lehet, hogy másnak nem elég). Másnap délig néhányszor voltam a WC-n, s azt követően egycsapásra elmúlt a fejfájásom!
2 alkalommal kellett csinálnom!
Nekem az étel allergiám is megszűnt, ez volt 11 évvel ezelőtt. Most ismét el kell kezdenem, mert azóta többször szedtem antibiotikumot. Én inkább beszedem, mert nem bírom, hogy napokig kínozzon a torokfájás stb. Egyébként pedig, ha a betegségnek szövődménye van,vagy érzed, hogy a tüdődre húzódik, akkor tanácsos a gyógyszerhez folyamodni (ez történt 2 éve, s egy adag nem is volt elég!)
Tudom a módszert, hogy állíthatom újra az egyensúlyt, s meg fogom tenni ismét.
Grape-fruit kivonatot, valamint a protexint max 4 hónapig szedtem, de az étrendet 10 hónapig tartottam, s utána sem ettem hónapokig csokit és édességet, mert nem kívántam, furcsa volt az íze.
Üdv, lényeg, hogy feltaláld magad, táplálkozz úgy, hogy mindig jól essen, amit készítesz és soha ne éhezz, akkor sikerülni fog!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!