Meddig tart amíg a manduláról a gyulladás a szívig vagy esetleg más szervekre eljut?
Figyelt kérdés
Mielőtt még valaki félreértené nem akarom hogy ez bekövetkezzen,de a mandulám már lassan 1 éve be van gyulladva és gennyes is,de nem akarják kivetni.És hallottam hogy ez a szívre is rámehet és kiváncssi lennék hogy ez meddig tart.Nem tudom hogy ide e tartozik de nagyon fáradékony vagyok és sokat fáj a fejem és hányingerem is van.Lázam nem szokott lenni csak hőemelkedésem.Jaj és magas a pulzusom is(96).15/L2010. febr. 2. 18:15
1/4 anonim válasza:
Kétféle jelenség is kapcsolódik ehhez a problémához. Az egyik, hogy a mandulagyulladás kórokozója az emberek kb. 5%-ában elindíthat egy kóros immunválaszt, melynek során az immunrendszer megtámadja a kórokozóhoz bizonyos szempontból hasonló szerkezetű saját szöveteit. Itt nincs szó a fertőzés szóródásáról, "csupán" egy kóros immunfolyamatról. Ez a reumás láz, manapság az antibiotikus kezelésnek hála ritkább, és steril gyulladás révén valóban a szívbillentyűk károsodását okozhatja (ízületi gyulladások mellett, bár ott ilyenkor ritka a súlyos károsodás). Kezelés nélkül mindez elkezdődhet a fertőzés után 1-2 héttel, de ez az időpont ill. a folyamat előrehaladásának sebessége egyénenként változó és megjósolhatatlan. A másik lehetőség, hogy maga a kórokozó szóródik a szervezetben, ami szintúgy okozhat - többek között - szívbelhártya-gyulladást. Ez típusosan elhúzódó hőemelkedéssel (esetleg lázkiugrásokkal), újkeletű szívzörejjel, embolizációkkal, bőrjelenségekkel, vizeletvizsgálat során látható eltérésekkel jár. Ha van egy gyulladásos góc, abból a kórokozó szóródása időben nem megjósolható. Bármikor bekövetkezhet, ha az immunrendszer kicsit megroppan, de ilyen eredetű szívbelhártya-gyulladás inkább eleve károsodott billentyűk ill. bizonyos fejlődési rendellenességek mellett szokott jelentkezni. Annak alapján, amit leírtál, megérne a dolog egy kört a háziorvosnál, aki esetleg beutal kardiológiára, hogy nézzenek körbe.
2/4 A kérdező kommentje:
már szinte minden lehetséges kivizsgáláson voltam és mindenegatív
2010. febr. 26. 15:46
3/4 anonim válasza:
1 éve be van gyulladva és nem akarják kivenni? Te jó ég ez tényleg komoly?? esetleg szüleid nem engedik, vagy egy orvos? Sürgősen keress másik orvost, 1 év már tényleg sok, főleg így a szövődmények terén. Ne várd meg amíg baj lesz.
4/4 A kérdező kommentje:
Ez tényleg komoly már több mint egy éve be van gyulladva,de eddig még a kivetetése szóba sem került,de már eldöntöttem hogy elmegyek és addig beszélek vele amíg ki nem veszik mert már kezdem nem érezni a jobb felemet...
2010. febr. 27. 19:01
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!