Állkapocsízületi gyulladás okozhat felső, nyaki nyirokcsomó duzzanatot?
Lassan 2 hónapja szenvedek az említett gyulladástól. Több fogdokinál voltam már, jövő héten megyek egy újabbhoz.
A gyulladásom már enyhült, alapvetően érzem azt a feszülést, kellemetlen érzést, de már rendesen ki tudom nyitni a számat és tudok enni (bár ha masszívan sokáig kell nyitvatartanom, pl fogdokinál, akkor azt megérzem rendesen).
A kezdeti állapothoz képest mérföldekkel jobb az állapotom, viszont 1-2 hete kitapintottam a nyirokcsomómat, ami úgy a fül alatt van. A másik oldallal összehasonlítva nagyobb és keményebb.
Ezt mindenképp megemlítem majd a dokinak, de addig is szeretném megtudni, h emiatt aggódnom kell-e?
Esetleg más okozhatja?
Nem voltam mostanság beteg, se megfázva.
Ez még lemaradt:
Nem tudom, h számít-e valamit, de evés után kimondottan "érzem" a nyirokcsomót. Ahogy telik az idő, egyre észrevétlenebb , de ugyanúgy kitapintható.
Evés miatt "megpiszkálódhat" az állkapocs mozgásával?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!