Lehetséges javulást elérni ilyen állkapocsízületi problémánál? Hogyan? (részlet lentebb)
Több hónapja tartó állkapocsízületi panaszok után tegnap végre egy szakértő doki felvilágosított, h bizony nem egészen a helyén van az állkapcsom. Ebben a pozícióban megnyúltak az ínszalagok, amik nem szoktak visszaállni.
Mondta, h előrelépés lenne, ha elkezdene kattogni, mert az azt jelentené, h vissza-visszaugrik a jó helyre a csont.
Jelenleg nem is jól nyitódik az állkapcsom, sőt nem is tudom annyira, mint régen. Hosszan pláne nem tudom nyitva tartani, de az erősebb rágásnál (inkább harapásnál) érzem azt a nagyon kellemetlen, feszülő érzést.
Még annyit, h nem én húztam az időt, hanem a dokik nem értettek hozzá és nagy nehezen sikerült itt olyan fogdokit találnom, aki a gnatológiában jártas.
Előtte még a fogászati klinikán is b@romkodtak egy hónapig velem :S
Neked volt már ilyen panaszod és sikerült visszaállítani mindent a (közel) régi állapotba?
Már a klinikára is úgy mentem, h állkapocsizületre kérdeztem rá. Ott megvizsgáltak nagyjából, kaptam harapásemelőt, ami nem lett jó, majd egy másikat, amit a tegnapi doki elég sokat csiszolgatott, h tényleg jó és hasznos is legyen.
Tehát már ott eleve a TMI-sekhez mentem, de mégis a tegnapi magándoki mondta a legtöbbet. Műtétről is beszélt, de ilyen "kis" eltérésnél nem szoktak műteni.
25 éves nő vagyok és ha ez állandó marad és hol be-belobban, hát...nem akarok belegondolni.
Enni, rágni, harapni, csókolózni, ásítani, számat kinyitni nem tudom normálisan vagy éppen fájdalom nélkül. :/
Lényegében használható harapásemelőt alakított ki, bár ezt is minden alkalommal állítani kell. A doki azt mondta, hogy olyan állapotot, mint régen, ne várjak, csak enyhíteni tud. Most ott tartok (4 hónappal a hozzáértő doki, és fél évvel a panaszom megjelenése után), hogy nagyon enyhe feszülést érzek folyamatosan, de már észre sem veszem. Ételeket óvatosan eszek, keményet még mindig nehéz enni, és vannak olyan napok, mikor sokkal jobban fáj, feszül, akkor nagyon lágyakat eszek. Van hogy észre sem veszem, máskor pedig egész nap érzem és nyomkodom (az jól szokott esni). Kinyitással még gondok vannak, néha gond nélkül tudom nagyra nyitni, néha nagyon feszül, és nem megy, de erre mindig odafigyelek. Szerencsére csak dokiknál kell olyan szinten nagyra tátani a szájat, máshol nem, tehát ez annyira nem vészes, bár zavaró, de már megszoktam. :(
3 hétig nem tudtam a harapásemelőt hordani, és olyan erősen szorítottam a fogam, hogy elmozdult a két első fogam egymás mellett picit.
Szóval van műtéti megoldás, de azt csak annak ajánlják, akinek nagyon durván bezavar az életébe. Nekem ezért nem is ajánlotta a doki, és nagy a kockázat is. Szóval nekem marad a harapásemelő, és később jó lenne fogszabályozni.
Kedves Kérdező!
Érdeklődöm, hogy hogy vagy azóta? MEgszűntek a fájdalmaid? Nekem kb. egy hónapja kezdődött, fogorvosnál már voltam, de azt mondta várjunk egy kicsit és ha nem múlik ad harapásemelőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!