Hogyan lehetne az alvásproblémákat kezelni?
Nekem az a bajom, ezzel az alvásgonddal kapcsolatban, hogy én kiskorom óta nagyon jól alszom. Engem szó szerint ki kellett húzni az ágyból. Sajnos akkoriban az volt talán a bökkenő, hogy túl sokat aludtam. De nem azért, mert megtehettem, hanem, mert akkor éreztem magam kipihentnek mikor napi 10 órát majd 17 éves koromra napi 13-14 órát aludtam.
Mostanában, egy éve kezdődött, hogy már nem tudok rendesen aludni. Mindenre felriadok, vagy még ha úgy is érzem, annyira fáradt vagyok, akkor se tudok jól elaludni. Van, hogy annyira pörög az agyam, van, vagy egyfolytában álmodok, és ezektől nem tudok aludni.
Az a baj, hogy ez kezd kihatással lenni az életemre, már azon is elkezdek aggódni, hogy vajon ma este tudok e aludni. És ez azért is problémás, mert ha akad egy szabadnapom, akkor azt végig alszom. De szinte az egész napot, akár 20 órát is lenyomok, és ezzel el is ment a szabadnapom.
Lelki problémákat szokták okolni, de bevallom őszintén, 20 éves lány vagyok, egyáltalán nincsenek gondjaim. Nincs semmi olyan az életemben ami miatt idegeskedhetnék, semmi olyan ami "nyomná" a lelkemet. Rendesen étkezem, sok folyadékot iszok, elegendőt mozgok.
Ezért nem tudok hirtelen hova fordulni, nem tudom most ezzel a problémával lehet e így orvoshoz fordulni, én nem értek hozzá.
Esteleg ha valaki találkozott ilyen problémával és tudna segíteni, azt nagyon megköszönném! Most már jó lenne kipihentnek éreznem magam.
Ha nem szedsz, szedtél valamilyen gyógyszert, főleg fogamzásgátlót, akkor lehet, valamilyen egyoldalú étrend miatt alakul ez ki. Lehet a teáktól is, vannak olyan füvek, amik belekavarhatnak a hormon háztartásba. De lehet, önmagában is ez változott meg, és emiatt lehet sokszor szívdobogás-érzés, magasabb vérnyomás. Sajnos a szervezet így reagál a hormonális változásokra. A kamaszkorban az ember a legalvósabb, anno én is akkor aludtam a legtöbbet, de szerintem mindenki.
Változatos, egészséges étrend, nem tesco-párizsi, zöld-tea, és sok mozgás...szex. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!