Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Fáj a derekam a sok üléstől,...

Fáj a derekam a sok üléstől, mit tegyek, hogy ne fájjon?

Figyelt kérdés
ülő munnkát végzek,napi 12 órát ülök.Mit tegyek,hogy elmúljon?
2014. dec. 6. 19:58
 1/3 anonim ***** válasza:
óránként kellene mozognod valamit, de ha ez nem megy cseréld le a széked egy nagy ülőlabdára, vagy minimum háromszög párna vagy gumikorong, hogy az ülés ne statikus legyen, hanem a csipőd , medencéd mozogjon stb...keress rá ezekre a neten.
2014. dec. 6. 20:05
 2/3 A kérdező kommentje:
ha így megy tovább lehet valami komoly bajom? pl sérv?
2014. dec. 6. 20:33
 3/3 anonim ***** válasza:

Lehet tőle komoly bajod igen, de nem a sérv, hanem porc jellegű gondok. Régen én is ülőmunkát csináltam, de dohányoztam, így rendszeresen kimentem rágyújtani, és fel se tűnt, pedig csak pár perc volt a mászkálás. Akkor viszont mentem körbe körbe. Letettem a cigit, és ugyanezt vettem észre, így kijártam 2-3 percet sétálgatni, mint mikor még cigiztem, és elmúlt hamar.

Kell mozgatni, ahogy az előző hozzászóló is írta. Esetleg ha a munkahelyen nem megy a mozgatás, akkor otthon napi rendszerességgel 2x megtornáztatni magad főleg a derék és gerincrésznél. Nem megterhelésre gondolok, hanem rendszeres tornáztatásra, mozgatásra.

2014. dec. 21. 10:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!