Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mitől lehetnek az emberek...

Mitől lehetnek az emberek depressziósok?

Figyelt kérdés
2010. jan. 30. 21:31
 1/6 anonim ***** válasza:
Szerintem például azért, mert úgy érzik, elmagányosodtak, vagy anyagi gondok, esetleg hiányoznak a sikerélmények az életből. Családtag, közeli barát elvesztése...
2010. jan. 30. 21:39
 2/6 A kérdező kommentje:
Akkor lehetnek ilyen hétköznapi dolgok miatt is? Például, hogy nem sikerült egy vizsga vagy nem kapta meg mondjuk a kutyát amit már nem tudom mióta akar ilyenek miatt is lehet?
2010. jan. 30. 21:43
 3/6 anonim ***** válasza:
Nem, ezek miatt, amit felsoroltál csak rosszkedvüek lesznek, a depresszió ennél sokkal több és komolyabb dolog. De ha csak negativ dolgokkal találkoznak az életükben, akkor abból lehet depresszió - viszont sok depressziósnak nemennyire rossz a helyzete, csak úgy érzi. De mivel ez betegség, ezért igen bonyolult eldönteni, hogy hol van a határa.
2010. jan. 30. 21:56
 4/6 anonim ***** válasza:

A depresszió egy hiánybetegség. Pontosabban nem is betegség csak egy tünetek sorozata. Ha a szervezeted megkapja a megfelelő tápanyagokat akkor történhet veled bármi legyűröd. Ha viszont hiány alakul ki a szervezetedben akkor ok nélkül is fellép. Természetesen az is igaz, hogy nagy stressz esetén a szervezetnek mindenből többre van szüksége. De nem a stressz váltja ki. Egy motort is erőltethetjük ha jó az olaj benne.

A gyógyszerek nem gyógyítanak meg csak lefedik a problémát.

Én több mint 10 évig nem gyógyultam meg a gyógyszerektől. Aztán elolvastam egy könyvet. Azóta eltelt 3 év, másképp táplálkozom, bizonyos táplálékkiegészítőket használok és semmi bajom. Olvass utána az interneten.

2010. jan. 30. 22:12
 5/6 anonim ***** válasza:

Genetika is.

Ehetsz, amit akarsz, mozoghatsz, amennyit bírsz, ha meg van benned az a szervi hiba az agyban, ami ehhez kell ÉS még a külső hatás is, akkor kvázi törvényszerű.

Persze ez sem fekete vagy fehér, táplálkozással, sporttal feljebb tolható az ingerküszöb, de ha valaki olyan peches, akkor csak a gyógyszer lesz a megoldás.

2010. jan. 31. 13:28
 6/6 anonim ***** válasza:
22:12-es válaszoló, melyik könyvet olvastad el?
2010. jan. 31. 14:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!