A kemoterápiás kezeléseknek mik a mellékhatásai és a kezelés után mikor kezdenek jelentkezni?
A rosszullét gyakorlatilag azonnal, a hajhullás, k.b. a 3. - 4.adag után (2 hetenként számolva az olyan 6-8 hét)
Aki viszont kiegészítőket használt, annál ezek vagy mérséklődtek, vagy elmaradtak.
Nem minden kemoterápia egyforma, hiszen függ a betegségtől, annak stádiumától, sőt még a beteg súlyától is.
Kezelés után nem sokkal, pár órával, vagy egy nap múlva hányás, hányinger. Jobb, ha hány, mert az erőlködéstől + fejfájás, szembevérzés. Sok folyadékkal könnyebb a hányás.
Hajhullás egy- két hét múlva. Nem minden kemótól lesz valaki teljesen kopasz. Jelei: Úgy érzi, fáj a haja.
Langyos vízben hajmosás, és sírógörcs, mikor meglátja, hogy szinte mind a vízben maradt.
Undor bizonyos ételektől, más étel megkívánása.
Bőr irritáció, amin segít a zuhanyozás, minden tusfürdő, egyebek nélkül. Fürdés nem ajánlott, de ezt nem tudom miért. Azért én eltespedtem néha a kádban, ugyanis ettől a beadott méregtől saját magamnak is elviselhetetlen volt a szagom.
Hirtelen ennyi jutott eszembe. Írj, ha van kérdésed.
Tapasztalatból tudok tanácsot adni.
Igen! Petefészek tumor.
Ennek 7 éve! :) Ne veszítsétek el a reményt!!!!! :)
Azt hittem az epém kínlódik, karácsony utáni állapot.
Jobb bordaív alatti fájdalom, ami napról napra erősödött.
Hasam felpuffadva, állandó vizelési, székelési inger, január
elején már kúszva mentem a nőgyógyászatra. Oda nem kell beutaló, gondoltam ott kezdem.
Ultrahang, műtét, szövettan után kemoterápia.
Rendszeresen, évente jártam rákszűrésre.
De a daganat gyorsan jön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!