Pattanás elleni gyógyszer mellékhatásai?
Nekem is antibiotikumot írt fel annak idején az orvos, de én ki sem váltottam. Előtte megkérdeztem pár ismerőst, meg utána olvastam, nagyon nem ajánlották. Nem tudom, fiú vagy lány vagy? Nőknél hüvelyi gombásodást okozhat, "kiüti" a fogamzásgátló hatását. Vérképet kell ellenőrizni, mert ilyen hosszú ideig tartó gyógyszerszedés tönkre vághatja a májat, vesét. Persze az emésztőrendszernek sem tesz jót. De ezt ahogy írtad, már érzed is.
Ami a leginkább meggyőzött arról, hogy ne szedjem, hogy volt olyan ismerősöm, aki szedte fél évig, szép lett az arca. Ahogy abbahagyta, akkor újra előjöttek a pattanások.
Én egy arckrémet próbáltam ki, vényre kapható, abban is van antibiotikum. Azzal én is úgy jártam, hogy amíg használtam szép volt, ahogy abbahagytam visszajöttek.
Még annyit az előzőekhez, hogy pattanások sokszor a hormonok miatt alakulnak ki. Főleg felnőtt korban. Tehát valami egyéb problémára utalhatnak.
Ezért kezelés előtt érdemes ennek utána járni, mert így biztosan nem fog segíteni a gyógyszer, ha pl. valamilyen hormonális probléma áll a hátterében.
Talán ezért is van, hogy a gyógyszerszedés után visszajönnek, mert magát a problémát nem kezeltél, csak a egyik tünetet.
Köszönöm a válaszaitokat.
Nő vagyok. 21 éves. 19 éves koromra letisztult, csak utána...történt egy s más...:(
Azóta előjöttek ismét, de sokkal dúrvábban. Már három hónapja szedem az antibiotikumokat. Szedtem tetralysalt, tetracyclint és most zinnatot. Közben még kellett szedni más gyógyszereket. A vérképem rendben van, de.. a többi katasztrófa úgyhogy nem tudom meddig csinálom..ezt..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!