16 eves lanynal 100-on felul van a pulzussza. Veszelyes?
Figyelt kérdés
nagyon gyorsan dobog a szive...nyugalmi allapotba is az utobbi napokban 100-on felul van...veszelyes lehet?beteg a szive?2010. jan. 21. 16:16
1/5 anonim válasza:
én 20 vagyok, nekem 90 körül mozog nyugalmi állapotban a pulzusom, de volt már 140 is.. szivritmus zavart állapítottak meg nálam . Magamnak köszönhettem, tömöm magam energiaitallal, kávéval, és az egyetem miatt nagyon stresszes vagyok. Nemhinném h komoly problémái lennének a lánynak, szerintem vmi miatt stresszes, pihenjen sokat, és kerülje a koffeines cuccokat.
2/5 anonim válasza:
100-on felüli pulzusszám az azt mutatja mennyit kell dolgozni a szívnek, hogy a szervezetnek szükséges keringést fenntartsa. Olyan embereknél, akik kifejezetten keveset sportolnak előfordul nyugalmi állapotban 100-as pulzusszám! (mivel a szíve nem erősödik hozzá nagyobb terheléshez) Ezek az emberek hamarabb kimerülnek kifulladnak. Ha mégis nagyon aggódik, kérdezze meg háziorvosát gyerekorvosát)
3/5 anonim válasza:
előző vagyok, egy kardiologus ismerősöm aztmondta, bizt h nembaj, sok pihenés javasolt csak. de azért a lánynak egy EKG nem árthat
4/5 anonim válasza:
Kedves kommentelő nem valószínű hogy a szive beteg, inkább stresszes a lány, vagy pánikol valamitől. Igen 100 feletti pulzus az már komoly. Kérdezd ki mi történt vele a napokban. Ha ez nem rendeződik, akkor el kell menni a házi orvoshoz, az ad beutalót a kardiológiára esetleg egy szívultrahangra, vagy pszichiáterhez.De lehet serdülőkorban magnéziumhiánya is vagy vashiánya, ezek is okoznak szapora pulzust.
5/5 anonim válasza:
Lehet pajzsmirigy túlműködésed is,attól is magas a pulzusszám.Orvoshoz menj vele mindenképp.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!