SOS. PENÉSZES kenyeret ETTEM. Mi fog történni? Mi a teendő? Veszélyes?
Az valószínűleg nem penész volt, hanem liszt. A kenyéren a penész zöld és szőrös. Milyen kenyér? Amiben rozsliszt van, az savanyú szagú/ízű.
Ha mégis penész volt, akkor sem fog történni semmi. A legrosszabb hányinger, hányás, hasmenés lehet, de 1 napnál ez sem tart tovább. De valószínűbb, hogy semmi nem történik. Igyál egy pohár kólát (cukrosat), az segíti ilyenkor az emésztészt.
Biztos, hogy penész volt, nem liszt?
Nemrégiben én is vettem egy csomagolt tönköly kenyeret, az is penészes volt, de zöld penész. Ahhoz képest, hogy csak 1 hét múlva járt volna le. :-(
Fiam evett belőle 1 szeletet, utána vettük észre, szerencsére nem lett semmi baja.
Az liszt...
Amúgy semmi bajod nem lesz a valóban penészes kenyértől sem. Kollégista tapasztalat.
Első vagyok, én is ugyanezt a kenyeret veszem. Ne parázz, a kenyérnek nem volt semmi baja. A fehér kenyérhez képest "fura" szaga van, és a penész, ahogy írtam, zöld és szőrös. Ha fehér volt, az nem penész. :)
"Nyersen" nem is szoktam enni belőle, nem igazán ízlik, csak pirítósnak veszem, mert annak fincsi és jól pirítható.
A mienk is csomagolt kenyér volt.
Nem lesz semmi bajod, Anyukáém mesélte anno, hogy 45-ben amikor semmi ennivalójuk nem volt, megették a zsák - malacoknak félretett - penészes szárazkenyeret.
Ha fura szaga van,ki kell dobni a francba!Mondjuk arra kiváncsi lennék,hogy ilyen kenyeret hogy árulhatnak a boltban aminek sztem már le is járt a szav. ideje...
Tényleg megnézted meddig áll el?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!