Véradás közben miért kerülhetek ájulás közeli állapotba?
Eddig kétszer adtam vért, az elsőnél gondoltam, azért lettem rosszul, mert miután kihúzta a tűt, hirtelen fölegyenesedtem, majd visszafektettek, és konkrétan majdnem elájultam a következő néhány percben. Jött minden, fülzúgás, hallás-tompulás, a látásom összemosódott, lehűlt a testem, s izzadtam a ló.
Néhány hónappal később ismét elmentem véradásra, itt már nem is kellett megvárnom a vérvétel végét, kb a felénél elkezdett zúgni a fülem, és ismét jöttek az említett tünetek, ismét majdnem elájultam, a szentlélek tartott ébren.
Azelőtt sosem történt velem hasonló, ájulni se ájultam el még soha.
A kérdésem arra irányulna, hogy ez miért törtéhet velem, ha teljesen egészséges vagyok, és véradás előtt kiváltképp ügyelek a megfelelő folyadékbevitelre? Amit az egyiknél megjegyeztek, az az volt, hogy kicsit magas a vérnyomásom, de az egyszeri alkalom volt, egyébként a normál felső határán mozog amióta élek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!