Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Ájulás után újraindul a...

Ájulás után újraindul a légzés, nem?

Figyelt kérdés
Ha valakit fojtogattak, vagy valamiért nem kapott levegőt, elájul, az akadály megszűnik, akkor elkezd lélegezni automatikusan ájulás után, nem?
2014. aug. 10. 21:10
 1/9 anonim ***** válasza:
50%
Igazából közben is lélegzik, tehát a rekeszizom tüdő mozog, csak nem jut el odáig a levegő.
2014. aug. 10. 21:15
 2/9 A kérdező kommentje:

Nem értem, miért "könnyű" valakit megfojtani, minden gyilkos biztosra megy?

Én totál tudatlanként és hirtelen cselekedve elengedném az áldozatot amikor elernyed, de elvileg akkor még csak ájult.

2014. aug. 10. 21:18
 3/9 anonim ***** válasza:
Ha elég ideig csinálja leáll a szívműködése, akkor nem indul újra a légzés, és halott marad.
2014. aug. 10. 21:22
 4/9 A kérdező kommentje:

De akkor az elernyedés után is csinálnia kell még, nem?

Egyébként nem készülök ilyesmire, meg úgy érzem, hogy megoldanám, ha szeretném.

Csak az érdekel, ha valaki konkrétan buta, és elengedi az áldozatát, amikor az konkrétan még csak elájult, akkor túléli, nem?

2014. aug. 10. 21:25
 5/9 anonim ***** válasza:
Egyáltalán nem könnyű valakit megfojtani. A gyikos is eléggé lefárad, mire meghal az áldozat. A "profik" ezért használnak övet, kötelet.
2014. aug. 10. 21:26
 6/9 anonim ***** válasza:

Attól függ, hogy hogy fojtja meg. Ha eltöri a gégét akkor nem éli túl, de az ájult ember lenyelheti a nyelvét, megfullad a nyálában.

Azt nem tudom, hogy az ájulás, és a halál közt mennyi időnek kell eltellnie, amíg még szorítanod kell a nyakát.

De ha holnap jön a TEK, mert gyilkosságban segédkeztem, akkor nyakonverlek :)

2014. aug. 10. 21:31
 7/9 A kérdező kommentje:

Nem fog jönni. :P

De remélem ide se :P

2014. aug. 10. 21:37
 8/9 anonim ***** válasza:

Ezen már én is gondolkoztam:D

Szerintem ezt egy orvos tudná megválaszolni,csak kicsit furán nézne ránk:D

2014. aug. 10. 22:55
 9/9 anonim válasza:
Ájulás közben nem áll le a légzés. Amikor valakit folytogatnak, annak a nyaki ütőereit is elszorítják, ezáltal nem jut elég vér az agyba, bakövetkezik az ájulás, de a szervezet még működik, tehát próbálna még levegőt venni ajulás közben is (mint alváskor) és a szív is dolgozik. A vérnyomás, pulzusszám megnő, hogy több vér jusson az agyba. Ha az ájulás pillanatában elengedik, akkor utána még magához tér (persze ha nem roncsolták a légcsöveket), ha tovább fojtják, akkor meg is fullad.
2014. aug. 10. 23:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!