Milyen egyértelmű különbség van a skizoid személyiségzavar és az asperger szindróma között?
Tudom, hogy van erről egy korábbi kérdés, de ott semmi jót nem találtam. Olyan viselkedésformákra vagyok kíváncsi ami egyértelműen elkülöníti a kettőt egymástól. Meg ugye van az öröklődés, melyiknél számottevőbb? Most ezek jutottak eszembe, de majd még írok.
Köszönöm előre is a választ. :)
(nem tudok olyan jól angolul, úgyhogy ne nagyon linkelgessetek ilyeneket légyszi)
Ha még van szükséged a válaszra. Bár sok különbség van, van egy tipikus asperger autisztikus tünet, ami mivel nem mentális, hanem fizikai segíthet.
Ez a szenzoros működésbeli zavarok, vagy érzékszervi túlterhelődés.
Ez azt jelenti, hogy bizonyos hangok, fények, tapintási ingerek zavaróak lehetnek, melyek más embereknél nem. Ezek változhatnak is. Valamikor nagyon érzékeny lehet valamilyen anyag tapintására, máskor kevésbé.
Eről bővebben olvashatsz:Olga Bogdashina : Valódi színek – Érzékelés és észlelés az autizmus spektrum zavarokban
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!