Tetvesség ellen mi a legjobb? Sürgős!
Menj a patikába és kérj hajtetűre való szert, használd a leírás szerint. Ne próbálkozz házi praktikákkal!!! Ajánlatos a serkéket is kiszedegetni a hajból, ez sajnos azt jelenti, hogy valakit meg kell kérned, böngéssze végig a fejedet, mert egyesével lehet csak lehúzogatni a hajszálakra ragasztott petéket (serkéket). Márpedig ha élő tetű volt a hajadban, serke is lesz bőven...
Ezen kívül minden családtag haját is kezeli kell, különben jó eséllyel visszafertőzitek egymást.
Korrekt dolog volna azokat az ismerőseidet is figyelmeztetni, akikkel többet voltál együtt az utóbbi időben, ellenőrizzék a hajukat. Mi is kaptunk ilyen értesítést egy táborozás után. Jobb, mint ha csak akkor veszed észre a bajt, mikor már minden családtag tetves.
Az ágyneműt tudtommal elég mosni és vasalni, a kárpitos bútorokat porszívózni. Én a hajkeféket, fésűket is lesikálnám, bár azt olvastam valahol, hogy nem sikerült bizonyítani, hogy ezekkel is terjedne a fejtetvesség.
Az előző válaszoló jól mondta, viszont ha veszel valamilyen szert, akkor azzal többször be kell kenni, mondjuk háromszor legalább. Minden nap egyszer. Azért mondom ezt, mert amikor kiderült, hogy tetves vagyok, akkor egyszer bekentük a fejemet, és mindent megcsináltunk, amit az előző válaszoló leírt, de még így is maradt benne. Nagyon alaposan át kell vizsgálni a hajat, mert pár benne maradt serke is képes gondot okozni.
Mikor tetves voltam nekem három hónapomba telt kiirtani őket és sajna anyukám is elkapta.
Köszönöm szépen!
És 1-es lécci magyarázd már el, hogy az hogy hat :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!