Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Miért ír néhány multivitamin...

Miért ír néhány multivitamin egyes vitaminokból (B1, stb. ) RDA többszörös százalékos értéket?

Figyelt kérdés
Amit kinéztem, egészen pontosan 3636%-os értéket is ír. Ez nem számít "túladagolásnak"?

2014. aug. 22. 22:24
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Amikor vérvételre küldenek, akkor kérnek egy Dvitamin szintet is a többi mellé. Külön kell kérni.
2014. aug. 22. 23:07
 12/19 anonim ***** válasza:

Nagyon örülök, hogy megtaláltalak, kérlek, tartsuk a kapcsolatot, nagyon érdekel engem ez a téma!:)

Több egészségi gondra keresek megoldást. Pesti vagyok, Te is?

2014. aug. 22. 23:08
 13/19 anonim ***** válasza:

Ha tudok szivesen válaszolok, de az egészségügyi problémákra az orvosok a megfelelőbbek, ráadásul szétoffoljuk a kérdést is.

Ha Dvitamin szeretnél szedni, akkor a háziorvos tud felírni pl. Bioextrát, az 3000NE és elég hetente 2 szer is szerintem bevenni, vagy Vigantol cseppet.

A DM-nek is van sajátmárkás Dvitaminja, az ugy gondolom 400egységes egy db, abból szerintem naponta kettőt írnak.

2014. aug. 22. 23:39
 14/19 anonim ***** válasza:
Köszi. 30 éve vizsgálgatnak ezekkel a gondokkal, amikre megoldást keresek. Arról se hallottam semmit máig, hogy a D-vitamin fontos, és soha nem nézték azt nekem vérből. Pedig körházban mindenféle hormon-, immunológiai és haematológiai vizsgálaton átestem már.
2014. aug. 23. 00:06
 15/19 A kérdező kommentje:
nyugodtan, a választ már megkaptam! :)
2014. aug. 26. 18:23
 16/19 A kérdező kommentje:
Bocsi, még valami érdekelne. A zsírban oldódó (pl. A) vitaminokat sem lehet "túladagolni"? Mert néhány helyen azt olvastam, hogy az nem egészséges, azért szednek béta-karotint, mert abból állítja elő a szevezet a szükséges mennyiségű A vitamint.
2014. szept. 1. 14:47
 17/19 anonim ***** válasza:

A szakma óva int mindenkit a mega dózisú vitaminoktól, akkor is ha vízben oldódik és kipisiljük, ha nem súlyos beteg valaki akkor nem kell túlzásba vinni, inkább el kéne kezdeni zöldséget és gyümölcsöt enni, természetes formában bevinni.

Az A vitamin zsírban oldódó, tehát túladagolható.

Egy csecsemő anyja folyamatosan répalét adott a kicsinek, tényleg szép sárga volt a gyermek egy ideig, de mivel a sárgarépa nitrátot tartalmaz (nincs ráírva mennyit, földtől függ ahol termett) ami a szervezetben nitritté alakul, a gyermek meghalt methaemoglobinémiában. Semmit nem szabad túlzásba vinni.

2014. szept. 29. 16:34
 18/19 anonim ***** válasza:

És mi az a hülyeség hogy C vitaminnal rákot lehet gyógyítani??? Na nee..akkor mindenki meggyógyulna.

A C vitamin antioxidáns és valóban szerepe van a tumor prevencióban, de rákot meggyógyítani nem képes, ott egyéb bonyolult biokémiai reakciók zajlanak.

2014. szept. 29. 16:36
 19/19 anonim ***** válasza:

Hát igen, így egyél sok sok sok zöldséget gyümölcsöt, hogy bevidd a szükséges vitaminmennyiséget belőlük.

A bogyós vitaminokkal tuti nem viszel be műtrágyát.

2014. szept. 30. 09:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!