Miért ír néhány multivitamin egyes vitaminokból (B1, stb. ) RDA többszörös százalékos értéket?
Mert az RDA az az éppenhogyi életbenmaradáshoz kell naponta.
Ha pl. rákos vagy, azt is meg tudod gyógyítani C-vitaminnal, de nem napi 60 grammal (ami az RDA), hanem intravénásan 30000 grammal. Érted?:)
Ha minden nap kapnál intravénásan 30000 grammot, akkor okozhat nem kívánt dolgokat, de elvileg kipisiled a fölösleget.
Mindenki saját felelősségére annyit vesz be, amennyit gondol, csak rá kell írni.
B vitaminból fel lehet tölteni a készleteket. Ha valaki le van élve, nem elég neki a napi 100% mennyiség, mert azt fel is éli azonnal. Amikor a szervezet feltöltődött, az az feletti felesleget kipisili a vízoldékonyakból.
Bizonyos B vitaminokból akkor tudsz túladagolni, ha mondjuk a neurobion fortét szeded tizesével. Azért is vényköteles.
A nagydózisú zsírban oldódók pedig mind vénykötelesek szintén emiatt.
Én azt gondolom, D vitamint mindenkinek kötelező lenne szedni.
Sok helyen írják, hogy nem is igazi vitamin, inkább már hormon, mindenre kihat.
A babáknak kötelező adni a hetvenes évek óta, különben nem épül be a kalcium a csontjaikba. A csontritkulásosoknak is kell szedni a kalcium magnézium mellé.
Nagy dózisban vesekövet okoz.
Nekem vérvétel alapján van erős D vitamin hiányom, (vérképből lekérhető) és hetente egyszer 20csepp Vigantolt kell szednem, az 10 000 egység egyben.
A napi 3000egységre az endokrinológus huhogott.
De csak receptre lehet kapni mindezek ellenére?
Hogy érted a huhogást, mi baj a 3000-rel?
Egészségügyis vagy?
Azt mondta, az sok, az már vesekövet okoz.
Dvitaminból az egy-egy alkalommal nagyobb dózis párti.
Mérnök vagyok, csak pár éve egy látóideggyulladással befektettek a neurológiára és mivel elutasítottam a szteroid kezelést, telenyomtak vitaminokkal. Aztán nagyon sokat olvastam utána és szedtem be és fél év alatt spontán rendbejött a szemem.
Azt mondták, nme tudják mitől történt, de szerintük bármikor megismétlődhet és kell szedni tovább a vitaminokat, kiegészítőket, mert azok segítenek visszaépíteni a rendszert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!