Hason alvás tényleg problémát okoz csecsemőnél a mozgásfejlődésben?
Figyelt kérdés
Kisfiam négy hónapos. Nagyon kötöttek az izmai, születése óta felcsapott lábfeje van, karjait nem használja szimmetrikusan. Gyógytornászhoz járunk aki Dévény módszerrel kezeli. Az Ő javaslatára,és mivel a családban sajnos előfordult anyai ágon csípőficam elvittük ortopédus szakemberhez. Ő határozottan tiltotta, hogy hason altassuk, hasra fordítsuk sokat a babát,mert a lábait kifelé fordítva tartja (azt mondta olyan lesz így mint Chaplin)Viszont Ő születése óta, csak és kizárólag hason tud csak aludni, és most teljesen tanácstalanok vagyunk. Hogyan tudnánk átszoktatni a háton...stb alvásra? Köszönöm!2014. aug. 21. 15:50
1/3 anonim válasza:
Altasd el hason és ha már mélyen alszik fordítsd meg.
2/3 A kérdező kommentje:
Próbáltam, de sajnos felébred rá, és akkor lőttek az egésznek! :( Tényleg tanácstalan vagyok!!! :(
2014. aug. 21. 19:13
3/3 anonim válasza:
Sajnos a hason alvásnál a bölcsőhalálnak is nagyobb a kockázata (a rekeszizom mozgását gátolja), így semmiképpen nem jó pici babát hason altatni. Nekem már a szülészeten felhívták a figyelmem, hogy csak oldalt altassam (hanyat fekve félrenyelhet, ha visszabüffen, vagy refluxos). A kis lapos bébipárnájába belecsavartam két textilpelenkát, azzal támasztottam ki. Most, hogy nagyobb (1 éves), a kiságy rácsának támasztom, amit ágyvédővel futtattunk végig, így nem nyomja a rács. Amíg szopott (7,5 hónapig), még az ásításomra is felébredt, utána megint újra kellett alatatni. Énekelgettem, dudoráztam neki, ringattam, susogtam neki. Amióta megtanult fordulni, vándorol az ágyában. Az én ágyamon alszik el, simogatom a hátát, h épp hason, úgy veszem fel, hogy alányúlok a csípőjénél és a mellkasánál. Ahogy nő, egyre jobban alszik, kevésbé zavarja, hogy álmában mozgatom. A mozgásfejlődősi problémához nem tudok hozzászólni. Az alvási szokása azonban állandóan változni fog, ezért próbálkozz kitartóan az oldalt alvással. Ha elalszik szopás küzben, úgy könnyen le tudod tenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!