Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Miért halnak korán az orvosok?

Miért halnak korán az orvosok?

Figyelt kérdés
Most mondta egy orvos egy rádióműsorban, hogy az orvosok várható átlagéletkora Magyarországon 7 évvel kevesebb mint az országos átlag. Ez elég döbbenetes adat, bár korábban is hallottam már, csak a konkrét számot nem. A nyilatkozó orvos ezt arra vezette vissza, hogy a több műszakos munkavégzés nagyon megterhelő, stresszes és rákkeltő is, ezért halhatnak korán. De hát amennyire én látom, az orvosoknak csak egy kisebb része dolgozik éjjel vagy több műszakban. Nem lehet, hogy inkább arról van szó, hogy többet piálnak? Mert én több piás orvost is ismerek.

2014. aug. 19. 09:24
 1/9 anonim ***** válasza:

Az én háziorvosom öngyilkos lett. Prosztatarákot diagnosztizáltak nála, nem akarta végigcsinálni. Meg is értem, meg nem is. Megértem, mert ő aztán már tényleg látott mindent, tisztában volt a következményekkel. De nem értem meg, mert rengeteg páciensétől elvette a reményt.

Én is ismerek piás orvosokat, de szerintem van igazság a stresszes munkában is. A felelősség, a nyomás óriási, lelkileg is megterhelő lehet nap mint nap csak a szenvedéssel, a fájdalommal találkozni. Nyilván orvosa válogatja, nem egy fogtechnikusra gondolok feltétlen.

2014. aug. 19. 09:41
 2/9 anonim válasza:
Ma már az elfeledett tudás tárházát bővití a kérdésedre keresett egyszerű válasz. A biológiai testtel szorosan együttműködik a "szellem" a tudat, melyet az ember lelke befolyásol. Számtalan példát fel lehetne sorolni, hogy biológiai téren egészségesnek titulált egyén mégis szívbeteg lesz..stb. és lám kiderül, hogy ott legbelül, lelki téren nem volt minden rendben. A stressz, a sok gond valószínűleg valamiféle szervi betegséget eredeztet bennük, hiszen rengeteg olyan éri őket a munkájuk során.
2014. aug. 19. 09:43
 3/9 A kérdező kommentje:
Meg a piálás is összefügghet a stresszel.
2014. aug. 19. 12:07
 4/9 anonim ***** válasza:
A piálásnak is köze van hozzá, a májcirrózis is elég magas az orvosok között. De nyilván a pia is a stresszre vezethető vissza. Amúgy szinte minden orvosnak kel éjszakáznia, ügyelnie...
2014. aug. 19. 15:51
 5/9 anonim ***** válasza:

A statisztikában elég sok minden benne van. Azok a dokik is, akik nem természetes halállal halnak meg fiatalon. Meg azok is, akik röhögve túlélik a 90 évet is.

Fertőzéseknek, baleseteknek egy részül jobban ki van téve.

Egy másik részüknél valóban ott az állandó készenlét, feszültség, kialvatlanság. A stressz pedig felemészti a szervezetet.

Na meg ott van az alkoholista és drogfüggő társaság is sajnos. Ja meg a dohányzás, nagyon kevés olyan dokit ismerek, aki ne lenne láncdohányos.

Kicsit bort iszik, vizet prédikál dolog, mert a páciensnek javasolják az egészséges életmódot, táplálkozást, mozgást, alkohol-cigi kerülését, sok pihenést, nekik meg ez egész egyszerűen nem opció, sajnos a saját egészségükre már nem mindig jut elég figyelem.

2014. aug. 19. 17:51
 6/9 anonim ***** válasza:
Orvosira jártam és tényleg nagy a stressz már a kezdetektől. A csoportomból 3-an leléptek már az első héten, egy kolleginám szervezete 1 hónap után úgy legyengült a kialvatlanság, hajtás , stressz miatt, h kórházban volt és fel kellett függesztenie a tanulmányait. Én pedig gyomorfekélyes lettem. Szóval megértem, h korán halnak az orvosok.
2014. aug. 19. 19:11
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm, így összeállt a kép. És az utolsótól kérdezném, hogy veled mi lett. Elvégezted?
2014. aug. 19. 20:46
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
utolsó vagyok, 2 év után sajnos ott kellett hagynom, mert egy közeli hozzátartozóm halála miatt súlyos depresszióba estem (nagyon mélyen voltam , voltak öngyilkossági kísérleteim is stb.) és egyszerűen nem érdekelt semmi és a tanulásra se tudtam koncentrálni, ráadásul a vérnyomásom is magas lett és az orrom állandóan vérzett. Kijelentkeztem orvosaim tanácsára, fél év alatt kikezeltettem magam (nem teljesen, de az öngyilkossági "kényszer" elmúlt), majd ismét egyetemre mentem, jelenleg pszichológiát tanulok (nem orvosi, de úgy zártam le azt az időszakot, h a pszichológia elvégzése után ha még él bennem a vágy, akkor újra nekikezdek. Ezért is van még meg az összes könyvem , szikéim, csipeszeim...)
2014. aug. 20. 19:09
 9/9 anonim válasza:
Azért, mert komolyan veszik azt, amit csinálnak.
2016. dec. 31. 21:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!