Miért halnak korán az orvosok?
Az én háziorvosom öngyilkos lett. Prosztatarákot diagnosztizáltak nála, nem akarta végigcsinálni. Meg is értem, meg nem is. Megértem, mert ő aztán már tényleg látott mindent, tisztában volt a következményekkel. De nem értem meg, mert rengeteg páciensétől elvette a reményt.
Én is ismerek piás orvosokat, de szerintem van igazság a stresszes munkában is. A felelősség, a nyomás óriási, lelkileg is megterhelő lehet nap mint nap csak a szenvedéssel, a fájdalommal találkozni. Nyilván orvosa válogatja, nem egy fogtechnikusra gondolok feltétlen.
A statisztikában elég sok minden benne van. Azok a dokik is, akik nem természetes halállal halnak meg fiatalon. Meg azok is, akik röhögve túlélik a 90 évet is.
Fertőzéseknek, baleseteknek egy részül jobban ki van téve.
Egy másik részüknél valóban ott az állandó készenlét, feszültség, kialvatlanság. A stressz pedig felemészti a szervezetet.
Na meg ott van az alkoholista és drogfüggő társaság is sajnos. Ja meg a dohányzás, nagyon kevés olyan dokit ismerek, aki ne lenne láncdohányos.
Kicsit bort iszik, vizet prédikál dolog, mert a páciensnek javasolják az egészséges életmódot, táplálkozást, mozgást, alkohol-cigi kerülését, sok pihenést, nekik meg ez egész egyszerűen nem opció, sajnos a saját egészségükre már nem mindig jut elég figyelem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!