Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » A borotvától erősödik a...

A borotvától erősödik a szőrzet vagy nem?

Figyelt kérdés
2010. jan. 12. 14:16
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

utolsó:

10 évesen már borotválkoztál?

2010. jan. 13. 15:47
 12/15 anonim ***** válasza:
nekem erősödött... sztem ez egyénfüggő!!
2010. júl. 29. 19:25
 13/15 anonim ***** válasza:

Kizárt, hogy ne erősödjön:) Nem mondta senki, hogy örökké erősödik. Aki minden nap borotválkozik, annak persze hogy nem lesz atomszakálla, csak eléri a maximum erősségét. De tudtommal úgy van a biológia, hogy amit használunk (nyúzunk) az erősödik.(és nem csak a szőrzetre értve!) Meg tapasztalatból látom magamon, hogy erősödik tőle, mert amikor abbahagyom a borotválást hosszabb időre, akkor visszagyengül. Ezután ha leborotválom, még lassan is nő vissza és nem túl erős, de ha sokszor csinálom ezt megint, akkor bizony gyorsabban nő és sötétebb lesz. Bocs, ha tévedek, de nekem ilyen a szőrzetem.:P ha vágják, visszavág

Ui.: mondjuk ezt ki kéne próbálni világosabb és gyengébb szőrzeten, megnézném az eredményt, hogy erősödik-e a beretvától vagy sem:P (persze nem magamon, mert nekem tudom hogy igen!:P)

2010. aug. 5. 11:23
 14/15 anonim ***** válasza:

Előző vagyok!

Még annyit, hogy számodra nem az számít, hogy tudományos szempontból erősödik-e, nem? Mert a tudosók állítják, hogy nem, ezt elhiszem. Azt mondják, mert hogy a töve vastagabb, és így szúrósabb.

Szerintem mivel a borotva nem tudja tövestül eltávolítani a szőrszállat, ezért hamarabb vissza is tud nőni, mint mondjuk a gyantánál, így persze, hogy többször borostásabb az ember, és többször találkozol a szőr erősebb (alsó) részével, ami bök. Szal, ha borotválsz gyakran, akkor úgymond "erősödik", azért mert úgy érzed...de tudományos szempontból nem. (Én asszem az érzettel foglalkozok inkább mint a tudományos válasszal, ha nekem jobban szúr, akkor azt erősödésnek fogom fel:D)

Már csak azt nem értem, hogy akkor mitől sötétedik, mert az már tutira nem érzéki csalódás.:S

19L

2010. aug. 5. 11:34
 15/15 anonim válasza:
Valaki segít?? Valahol azt olvastam, hogy ha borotválás után gyantáztatom a lábam akkor jobban fáj !! (1 éve borotválom, de meguntam h mindig gyorsan visszanő szóval most veszek majd gyantázó "gépet" és majd anya megcsinálja) Ez igaz?? Mert félek hogy akkor még jobban fog fájni...az átlagosnál is jobban.... És az igaz hogy ha sokszor gyantázot ritkul a szőr és nem is fáj ????? Köszi 13/L
2013. máj. 19. 21:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!