A borotvától erősödik a szőrzet vagy nem?
Figyelt kérdés
2010. jan. 12. 14:16
3/15 anonim válasza:
Nem, ez egy tévhit. A szőr töve vastagabb, erősebb, mint a vége, ha hagyták megnőni. Amikor leborotválod és nőni kezd, azt a keresztmetszetet látod, ami a szőr töve volt, ezért tűnik erősebbnek. Ezért is szúr a borosta. De maga a szőr szerkezete nem változik a borotválástól. Több, mint 10 éve borotálkozom hónaljban és intim tájon, de nem erősödött semmit.
4/15 A kérdező kommentje:
És a szakáll hogy nő gyorsabban, ha gyakran borotválom vagy ha ritkábban?
2010. jan. 12. 14:24
5/15 anonim válasza:
Szerintem a borotválás nincs hatással a növekedésre. Nő, ahogy nő. Egyénfüggő, mint hogy kinek milyen gyorsan nő a haja.
6/15 anonim válasza:
Ezzekkel a válaszokkal nem értek egyet, mert nem csak a visszanövö szörszál tünik vastagabbnak, tapasztalat, hogy tényleg vastagabbak lesznek a szálak. NEkem az elsö szülés elött a szöröm egész vékony szálú, selymes volt, a három szüléskor mindig leborotválták, és most egész durva, vastag szálú lett - nem ahogy kinö, az elején, hanem véglegesen.
7/15 anonim válasza:
Az első borotválás megerősíti, a többi nem. Azért, mert a sosem borotvált szőrszál gúla alakú, a vége felé egyre vékonyabb, de ha leborotváljuk, és visszanő, akkor négyzet alakú lesz, egyenlő vastag lesz mindenhol a szőrszál, ezért tűnik erősebbnek. ez az én teóriám.
8/15 anonim válasza:
ezt valószínű a szüléssel járó hormonális változások okozzák. véletlen, hogy a 2 egybe esett
9/15 issti válasza:
Ez bizony tényleg tévhit. Semmit nem változtat a borotválás a szőrzeten. Azért hat erősebbnek, dúsabbnak, mert mind egyforma hosszú lesz.
10/15 anonim válasza:
18 éve borotválkozom, de nekem abszolút nem erősödött semmit. szerintem is téves a dolog.
28/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!