Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mikor lehet tudni, hogy nem...

Mikor lehet tudni, hogy nem leszek magasabb?

Figyelt kérdés
17 éves vagyok olyan 167 centi vagyok.14 éves koromig rendesen nőttem,de aztán hrtelen megálltam és nem nőttem tovább.Ez miért lehetett?Ez egyértelműen azt jelenti,hogy megálltam a növésben már 14 évesen?Én ezt nagyon nem akarom.Még legalább 172 centi,de ha az nem még 170 centi szeretnék lenni(csak reggel vagyok 167 centi,amúgy 165-166 között).Azért éppen 172 centi,mert megkétszereztem a 2 éves kori magasságomat és ez jött ki,amikor összeadtam apukám és anyukám magasságát elosztottam kettővel és hozzá adtam hatot,akkor is ez jött ki.Nekem nagyon fontos,hogyha 172 centi nem is leszek legalább 170 legyek.Tényleg mindent megteszek:szoktam jogázni,futni,sokat aludni,egészségesen eszek,a testtartásomra is mindig odafigyelek. Itt megnéztem és,ha most 14 éve lennék,és akkor láttam volna akkor most el is hinném,hogy 177 centi leszek: [link] még tíz centit nőnöm kellett volna,de ha nem akkor miért lehet,hogy megálltam a növésben?És most jön a legfontosabb:Az lehetséges,hogy azért nem nőttem,akkor,mert később fogok,vagy nincs rá semmi esély?Tényleg a magasságom megakadályoz mindenben,nem tudok nem erre gondolni,pedig mindig megprobálom,de már nem bírtam tovább,ez nem a kérdés nem hagyott nyugodni,már elegem van.Az a legrosszabb az egészen,hogy minden rendben ment és aztán valami történt nem tudom,hogy mi és nem és kérem,hogy valaki megmondja miért történt ez,csak arra lennék kíváncsi miért lehetett.Három éve nem nőttem semmit.Amíg nem álltam meg úgy tűnt elérem azt a magasságot mekkora apukám is(176 cm),de nem.Voltam emiatt orvosnál is ő azt mondta 170 valahány centi leszek,de nem tudtam elhinni,mert mindenki mást mond.Már úgyérzem nincs értelme az életnek főleg azért,mert a fiúk többsége magas,átlag magas,és ahhoz képest elég kevés alacsony fiú van,legalább is én magamon kívül nem szoktam látni akárhova megyek,kivéve ha jóval fiatalabb,mint én.

2014. júl. 30. 17:38
 1/10 A kérdező kommentje:
Valaki segítsen!Ez nekem nagyon fontos.Nem bírom tovább.Ez tényleg nagyon fontos.Ha tükörbe nézek azt látom,hogy nekem nem áll jól ez a magasság,de tényleg,és nem csak emiatt szeretnék még nőni,de muszáj lesz valahogy,mert már nem tudok mit kezdeni ezzel,nem tudok mit kezdeni vele.Ha vanak ilyen vagy ennél alacsonyabb férfiak én nem tudok róluk,de azt veszem észre,amikor megyek az utcán,hogy látványosan alacsonyabb vagyok mindenkinél,nekem mért kell olyannak lennem,mint az alacsony emberek,miért én,pedig ez olyan ritka,vagy lehet,hogy nem,de akkor ezek az alacsony emberek nem mernek kimenni az utcára.Én tényleg bármit megtennék azért,hogy magasabb legyek,szednék növekedési hormont is,amit nem fognak nekem adni,de nem érdekelnek a mellék hatások,én úgy vagyok vele,hogy nekem már mindegy,egyszerűen gyűlölöm magam,tele vagyok hibákkal,más nincs is bennem,és ezért csak annyit kérek,hogy valaki válaszoljon a kérdésemre,még ha nem is növök tovább akkor is,nem kell hazudni,akár az igazat is írhatjátok,de nagyon szépen kérem,ha valaki esetleg tud ilyenről,hogy hirtelen valaki még nőtt ilyen idős korban úgy,hogy alapból alacsony volt és magas lett(én tudok egy ilyet hogy 160 centi volt 16 évesen és 18 évesen 180 centi lett,de szerintem nem igaz)vagy mit tudom én valaki mondjon már valamit talán én tehetek róla,hogy megálltam a növésben,mert ha igen,akkor még jobban gyűlölöm magam,és nem látom értelmét az életnek,eleget szenvedtem már a magasságom miatt,ezért nagyon szépen kérem valaki válaszoljon a kérdésemre!
2014. júl. 30. 18:48
 2/10 A kérdező kommentje:
Könyörgök ez nagyon fontos!
2014. júl. 30. 18:48
 3/10 A kérdező kommentje:
Most mért nem lehet válaszolni.Nekem egy nagyon fontos dolog miatt kell,hogy magasabb legyek(nem nem modellkedés miatt,annálsokkal fontosabb dolog miatt).Már lassan ott tartok,hogy aludni sem tudok,pedig az nagyon fontos lenne,ahhoz,hogy nőjek.Én fogalmazok ennyire értelmetlenül ,vagy miért nem lehet válaszolni,talán azért,mert már túl sokat kérdeztem ezzel a témával kapcsolatban,vagy miért?Nem is az a fontos,hogy miért csak,hogy valaki válaszoljon,könyörgök!
2014. júl. 30. 19:12
 4/10 anonim ***** válasza:

A testmagasság genetikalilag meghatározott. Általában 18 éves korig növünk, de én pl. 14 éves korom után már nem nőttem.

Most még fiatal vagy és ez elég nagy gondot okoz lelkileg, de nagyon sok híres és nem híres ember él boldogan ennél kisebb magassággal. Nem kéne ezzel foglalkoznod, mert csak pszichésen terheled magad és változtatni rajta nem tudsz.

2014. júl. 30. 19:42
 5/10 A kérdező kommentje:
Nem tudok rajta változtatni,de ez életbe vágóan fontos lenne tényleg.
2014. júl. 30. 19:47
 6/10 anonim ***** válasza:

Mi az a dolog,ami miatt magasabb szeretnél lenni?

Pl.rendőröknél 165 centi a minimum magasság.Ha meg lányok miatt,akkor olyat kell keresni,aki elfogad és úgy szeret,ahogy vagy,a személyiséged miatt.Vannak sikeres,alacsony emberek.Pl.Ott van Franco Columbo,aki 165 centi magas,olasz amatőr bokszbajnok,testépítő,erőemelő,erősember,a világ legerősebb emberei között tartották számon.Nem akadályozta meg a magassága.17 évesen meg még nőhetsz.Vannak,akik csak 25 éves korukra érik el a végleges magasságukat.De elvileg meglehet kérni az orvost,hogy csináljon egy röntgent a térdedről,hogy becsontosodtak e már a csontok.De,ha ez megrörtént,a csöves csontok utána is nyúlhatnak pár centit.Gerincferdülésed nincs véletlen?Mert az is visszavehet a magasságodból.A 167 meg nem annyira vészes,vannak ettől alacsonyabbak is.

Hallottam ilyen történeteket,a testvérem barátja 9.-10.osztályban 160 centi volt,majd a nyáriszünet után,szeptemberben amikor visszament már ő volt a legmagasabb.Most 190 centi.A testvére pedig elutazott valahova egy hétre,és amikor hazatért akkor vették észre,hogy azon a héten látványosan magasabb lett.Most én nem tudom,hogy ezek mennyire igazak,csak ezeket hallottam.

2014. júl. 31. 22:40
 7/10 A kérdező kommentje:
Arnold Schwarzenegger izmosabb,mint Franco Columbo.Most már rájöttem,hogy a magasságtól is függ,hogy ki milyen izmos.
2014. aug. 1. 10:39
 8/10 anonim ***** válasza:
Ronnie Coleman meg izmosabb,mint Arnold,pedig alacsonyabb.Vagy Ott van Lee Priest.Ö is csak 162-3 cm.Am egy magasabb ember nehezebben épít izmot,nehezebben tudja fenttartani az izzomzatát,és eröemelesben is elôny az alacsonyság.Meg birkózásban is.
2014. aug. 1. 12:26
 9/10 anonim ***** válasza:

De amúgy Franco erősebb volt,mint Arnold.

Megkaptad a privát üzenetemet?

2014. aug. 1. 14:42
 10/10 A kérdező kommentje:
igen,megkaptam:)
2014. aug. 1. 14:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!