Súlyosan csúnya és viszkető ekcémára mit ajánlotok?
A szteroidos krémek használatát, ha eddig használtad, akkor függeszd fel. Rövid távon enyhülést nyújtanak, de hosszú távon több kárt okoznak mint hasznot. Én gyerek korom óta ekcémás vagyok, sosem gyógyultam ki belőle, de már tartok ott, hogy kordában tudom tartani. Nálam az segített, hogy kiiktattam a vegyszereket, kozmetikumokat, a bőrömmel csak és kizárólag hipoallergén termékek érintkeznek. Csak gyógyszertári krémeket, tusfürdőt, lemosókat használok, ha takarítok akkor mindig kesztyűt húzok.
Igyekszem egészséges életmódot folytatni, rendszeresen sportolok, nem dohányzom, nem iszom alkoholt. Én teljesen glutén mentesen étkezem, nem eszem kenyeret, tésztákat, péksüteményeket. Fogytam is, az emésztésem is jobb és a bőröm állapota is javult.
Nem állítom hogy 100%-ig tünetmentes vagyok, egy-egy kisebb folt, hólyag, bőrszárazság megjelenik a kezeimen, hajlataimban, de koránt sem annyira durva mint pár éve volt, amikor nem figyeltem oda ezekre a dolgokra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!