A lábam úján benőtt a köröm és most tele van gennyel felvan dagadva és csúnya piros de már 1,5 hete mit ajánlotok rá kezelésnek?
Nekem egy sebész ismerősünk ajánlotta anno a körömlevétel helyett:
Kálium-permanganátot oldjak fel vizben,és azzal áztassam.
Én vattát, vagy gézt mártok ebbe a ciklámen lébe, ráteszem a fájós részre, és utána teszek rá egy ruhazsepit, vagy valamivel átkötöm, ha járkálnom kell, ne fogjon össze mindent otthon. Már az első nap érezhető a gyors javulás, bár attól függ mára mennyire gyulladt be, mert a 1,5 hét, az kicsit sok.
Próbáld ki, ha még menthető, ez rendbehozza. Sűrűn cseréld rajta a gézt. Viszont ugyanazt ne mártsd vissza az oldatba. Bocs. Van aki ezt teszi...
Most nevetni fogsz, de nekem erre a paradicsomos dunsztkötés vált be!
félbevágott paradicsomot kell rátenni és fóliát rá, beburkolod még gézbe is (ezzel kötöd le a fóliát)és ez így összegyűjti a gennyet.
Igen, van aki tényleg a paradicsomra esküszik, figyelj a cipőidre, ne nyomják az ujjaid.
Ha időben elmész pediküröshöz, akkor talán orvosolni tudja még az elején. Jó pediküröst értettem ezalatt. Ha valakinek kerek végű a körme alatt a hús, azt nehezen lehet egyenesre vágni, de hajlam is, hogy begyulladjon.
A hipermangánnál arra is vigyázz, hogy ne nagyon rakd az egész lábadra :-) , mert utána tiszta sötétbarna, fekete lesz. Lekopik egy idő után
Nálam a lézeres körömágy eltávolítás segített.
Előtte én is borogattam stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!