Többször mutatnak olyan műsort, ahol 4-6-8 órás, vagy akár hosszabb műtétekről beszélnek. Felmerült a kérdés, hogy ennyi ideig hogy bírják ki? Pelenka :=)? Vagy kimennek WC-re,aztán újra kb. fél órán át öltöznek, bemosakszanak, hogy visszamehessenek?
hát sztem ha olyan műtét van ami ilyen hosszú sztem akkor biztos nem mennek ki
2010. jan. 9. 21:56
2/11 anonim válasza:
Nem szoktak az orvosok még 6-7 órás műtéteknél sem kimenni sehova. Önkontroll, ha meg vészhelyzet van, eleve nem áll neki műteni.
Eü-s
2010. jan. 9. 21:58
3/11 anonim válasza:
Ki kell bírniuk, nem mehetnek ki műtét közben. Bár én nem vagyok orvos, de 6 órán keresztül simán kibírom, ha nem vagyok felfázva.
2010. jan. 9. 22:03
4/11 anonim válasza:
Igen, kimehetnek. Gondoljunk csak bele, ha megfekszi az aznapi ebéd a gyomrát, és mondjuk egy 6 órás műtét alatt hozza meg az eredményét. Nem gondolod, hogy be fog szarni a doki a műtőben?? Nyilván kimehet, csak vannak dolgok amikre oda kell figyeljen.
2010. jan. 9. 22:14
5/11 anonim válasza:
Érdekes. Én napi 10 órát dolgozom, soha nem volt olyan hogy WC-re kellett volna mennem. Elintézem reggel, és ha nem iszok sokat akkor pisilnem sem kell egész nap.
2010. jan. 9. 22:20
6/11 anonim válasza:
Nem műtök (szóval nem életek múlnak rajtam) mégis reggel és este megyek WC-re. Egyszer amikor reggel elmegyek otthonról 7 óra felé, utána meg mielőtt melóból hazamegye 5 körül. Napközben nagyon ritkán, de azt is kibírnám, ha nem lehetne.
2010. jan. 9. 22:39
7/11 anonim válasza:
Vissza lehet tartani kisdolgot, nagydolgot is akár egész nap is. Nem hiszem hogy kirohangálnak, hacsak nem jön rájuk épp akkor a fosás, akkor mást nem tehetnek:D
8/11 anonim válasza:
Ritka az a hat-nyolc-tíz órás műtét, amelyet EGY orvos vezet végig. Így bármikor tudnak "váltózni".
9/11 A kérdező kommentje:
Hát akkor én mondjuk alapból nem mehetnék sebésznek, mert 4-5 óránál tovább tuti nem bírom pisilés nélkül, sőt, 4 óránál már sokszor gyöngyözik a homlokom a kíntól :). A kaksi nyilván könnyebb, kivéve a szapora ;).
Látom, ti sem vagytok ugyanazon az állásponton. Nálunk is megoszlottak a vélemények, a tesóm szerint tuti nem lehet elhagyni a műtőt, szerintem meg kell lenni ilyen engedménynek.
2010. jan. 10. 09:05
10/11 anonim válasza:
Ha nagyon fontos természetesen kimehetnek, bár ez ritka. Addig az elsö asszisztens veszi át az irányitást, ujramosakodás és öltözés megvan max 10 perc alatt. Egy tapasztalt orvosnak ez már elég gyorsan megy.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!