Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Ti is "törpe vízművé" változto...

Ti is "törpe vízművé" változtok, ha sokat isztok?

Figyelt kérdés

53 kiló vagyok, 20 kilónként 1 liter víz az alap, amit meg kell inni, állítólag. Én ezt tutira teljesítem, mert kacsa vagyok, simán lemegy 3-4 liter is. De sokszor úgy érzem, hogy egyszerűen "kár belém", mert óránként megyek pisilni.

A párom sokkal többet iszik, mint én (jó, ő nehezebb is), mégis egy nap elmegy maximum 5-ször pisilni. És nem értem, hogy csinálja :D

2014. júl. 15. 19:19
 1/3 anonim ***** válasza:
Én azért sokallom a 20 kilónként 1 liter folyadékot, főleg 53 kilósan. Ha lemegy az a 3-4 liter, akkor nem árt ellenőrizni a cukrodat. Amúgy normálisan, ha a szervezet hozzászokik a kb 2 l folyadékhoz, semmivel nem kell többet a wc re járni.
2014. júl. 15. 19:25
 2/3 anonim ***** válasza:
Szerintem ebben a nagy melegben nem sok ez a 3 lityó. De én igen, ha sokat iszok rengetegszer megyek pisilni :D
2014. júl. 15. 19:27
 3/3 A kérdező kommentje:

Nincs baj a cukrommal, évente egyszer elmegyek minden vackot kivizsgáltatni (vércukor, EKG, tüdőszűrés, szemészet, fogorvos).

Kb. 17 éves koromban szoktam rá arra, hogy sokat igyak, előtte 2-3 pohár vizet ittam naponta. Azóta már 7 év eltelt, mégsem szoktam hozzá.

Télen nem iszom 3-4 literrel, de a 2-2 és fél akkor is elfogy. Mondjuk akkor ritkábban is járok pisilni, de akkor is többször, mint a kollegáim.

Ha meleg van, egyszerűen több vizet kívánok, de mintha egyből jönne is ki :D

2014. júl. 15. 19:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!