Aki éveken át alufoliába csomagolja az ételt pl. munkábamenet annak 4-6-10 év alatt tényleg felhalmozódhat a szervezetébe annyi aluminium ami már káros lehet a szervezetve? Lehet benne igazság?
"Az ásványi anyagok nagy része nem jelent veszélyt az egészségre, de ez alól kivétel lehet az alumínium. Nyomokban minden élő szervezetben megtalálható, ám mindeddig nem sikerült kideríteni, hogy van-e bármilyen élettani szerepe. A földkéreg mintegy 8%-ban tartalmazza, a növények - a tea kivételével - mégis feltűnően keveset vesznek fel belőle a talajból. Az emberi szervezetbe került alumínium nagyrészt kiürül. Van olyan feltevés, mely szerint a szervezetbe jutott alumínium agykárosodást okozhat, és súlyosbíthatja például az alzheimer-kórt, ám ezt sokan vitatják. Alumíniumot adnak az asztali sóhoz, hogy megakadályozzák a sókristályok összetapadását. Kis mennyiségben előfordulhat ez az elem a csapvízben is, minthogy a víztisztításhoz alumínium-szulfátot használnak. Az alumínium-hidroxid számos savlekötő tablettának alkotórésze, s jelentős mennyiségű alumínium kerülhet az alumíniumedényben elkészített savanyúságba, befőttbe és más savas élelmiszerekbe." (Wiki)
Ezen kívül nem véletlen, hogy a mai dezodorokat és krémeket úgy hirdetik, hogy "nem tartalmaz alumíniumot". Valakik valahol nyilván rájöttek - ha egyenlőre nem is verik nagydobra -, hogy valami nem stimmel vele.
Ettől függetlenül, hacsak nem örökké salátákat és savas ételeket csomagoltál a fóliába, nem kell ilyesmitől tartanod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!