A dohányzást előadják nagyon veszélyes dolognak. Ha annyira veszélyes, én miért nem érzem?
Tüdőrák, öl, nem jut oxigénhez a tüdő, meg minden...
Mindenhol megy a veszélyes, ölöd magad, duma.
Ha annyira veszélyes, és mérgező, miért nem érzem rajta?
Ha töményet iszok azon érzem, hogy az alkohol marja a tokrom.
A cigizés közben miért nincs olyan érzésem, hogy szétmarja a tüdőm vagy bármim?
Majd érezni fogod 20 év múlva!
Majd amikor 40 évesen úgy veszed a levegőt, mint a Darth Vader, meg krákogsz minden második szó után, meg neadjisten valami baja lesz a tüdődnek, és/vagy a nikotinmérgezés valamely hosszútávú tünetét elkezded magadon érezni, na majd akkor érezni fogod, hogy tényleg azoknak a marháknak volt igaza.
Megjegyzés: ami káros, nem feltétlenül kellemetlen. A gyilkos galóca is álíltólag marha finom, aztán feldobod tőle a pacskert.
Mert majd 20-30 év múlva fogod érezni a hatását, azért. De akkor nagyon. Kivételesen szerencsésnek kell lenni ahhoz, hogy ne legyen tőle bajod, egy COPD-t minimum összeszedsz miatta, és akkor a daganatokról már ne is beszéljünk. Kb. mindenfajta daganat rizikóját emeli, nem csak a tüdőrákét.
Pont ezért veszélyes, mert nincs akut toxikus hatása, csak szívod és legyintesz rá, de majd pár évtized múlva átkozni fogod magad.
Amúgy az alkohollal való párhuzamodra reflektálva: gondolj vissza az első alkalmakra, amikor letüdőzted a cigifüstöt, és köhögni kezdtél tőle.
Reggelente amikor felkelsz, miket köhögsz fel? Amikor közeledni próbálsz egy fiúhoz/lányhoz (mert a nemed nem derült ki), szerinted jó neki a bűzös leheleted? Vagy ha hozzányúlsz az arcához és érzi a kezeden az átható cigiszagot, az szerinted izgató neki? A fogaid színe milyen? A körmeid? Milyen a bőröd?
Ne cigizés közben érezd, hanem a kérdéseim megválaszolása során... Ha akkor sem érzed, lelked rajtad, szívd!
Bazz! Most ezeket olvasva... Elment a kedvem a cigizéstől! Nem is sokat cigiztem eddig, csak annyira elgondolkodtam rajta, hogy nagyon nyomatják,. hogy öl, meg minden, de mégse éreztem, mikor szívtam a cigit...
Inkább rá se szokok!
Köszi a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!