Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Nekem mindig az elalvással...

Nekem mindig az elalvással vannak gondjaim (kb. éjfélkor szoktam lefeküdni és 2-3 órát mindig forgolódok). Természetes módon, gyógyszer nélkül hogyan lehet rásegíteni az elalvásra?

Figyelt kérdés
2014. jún. 30. 16:48
 1/8 anonim ***** válasza:
Mikor kelsz?
2014. jún. 30. 16:53
 2/8 anonim ***** válasza:
Korábban kell lefeküdni és akkor tuti elalszol! Átesel azon a bizonyos holt ponton!
2014. jún. 30. 16:54
 3/8 anonim ***** válasza:
Levendula. Nyugtató és altató hatású, amióta nekem is van a szobámba jobban alszok :D
2014. jún. 30. 16:54
 4/8 A kérdező kommentje:
Van, amikor 11.00-11.30 kor kelek.
2014. jún. 30. 17:30
 5/8 A kérdező kommentje:
Kipróbálom a levendulát.
2014. jún. 30. 17:31
 6/8 anonim ***** válasza:
Látod ezzel van a baj, hogy 11-kor kelsz. Állíts ébresztőt 8-ra, el fogsz tudni aludni éjfélkor.
2014. jún. 30. 18:15
 7/8 A kérdező kommentje:
Ok, köszi.
2014. jún. 30. 21:18
 8/8 anonim ***** válasza:
44%

Tisztelt kérdést feltevő!

Az első és legfontosabb szabály kötelezően minden este ha megoldható 22 h 00'-kor ágyban lenni, és ezáltal a nyugtató alvás szinte 100%-ig, garantált lesz.

Az emberi szervezet csakis akkor tudja magát kellőképpen kipihenni, ha min. 2h-val éjfél előtt már nyugovóra térünk, mivel a ,,mély-mély alvás" csakis 22h-02h között jön létre.

Amennyiben huzamosabb ideig, nem sikerül, a ,,mély-mély alvást" elérni, akkor annak hosszútávon, nagyon komoly egészség károsító következményei lesznek.

Továbbá, nagyon fontos a hálószobából, minden zavaró elektronikai kütyüt eltávolítani, mint pl. mobil tel. tablet, laptop, Wi-Fi készülékek, fejünk mellett létesített éjjeli lámpa 230 V-os villanyvezetéke stb...stb.

Szigorúan tilos TV-t, nézve próbálkozni elaludni, mert bár sokaknál ez beválhat, de pihentető alvás semmikép sem lesz belőle.

Üdv.

Okleveles term.gyógyász.

U.I.

Amennyiben igényelné, ha bármi továbbit szeretne kérdezni,

szívesen segítek, legjobb tudásom szerint.

2019. ápr. 27. 06:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!