Idős, nehezen mozgó, de nem magatahetetlen nagyszülő számára tudtok-e valamiféle vészriasztó rendszert, ami baj esetén értesíti a rokonokat. Pl. Rádióhullámú vagy internetes óra, telefon, csipogó vagy bármilyen kütyü létezik-e?!
Egyedül lakik a mama? Vagy veletek egy házban, csak gondozásra szorul, és nem meritek egyedül hagyni?
A mamámat remélhetőleg hazaengedik a kórházból pár hét múlva. Ő sajnos részben lebénult és folyamatos ápolásra szorul, de azért 24 órában nem ülhetünk az ágya mellett.
Én azt találtam ki, hogy bébiőrt veszek neki, ha kijön a kórházból. Olyat, ami hangra kapcsol be. Elég, ha csak szól, hogy szomjas vagyok..stb., és akkor bekapcsol a vevő és halljuk. Ha külön él, akkor nem tudok mást javasolni.
Kar volt toroltetni a linket, ugyanis az a megoldas.
"Működése
Ügyfelünk lakásán telepített házi segítségnyújtó készülékünk - hálózati vagy mobiltelefonra kötve - egy csuklón viselt segélyhívó karkötő gombjának megnyomásával azonnal jelez központunkban, ahol 24 órás diszpécser szolgálat működik.
Olyan rosszullét vagy baleset esetén, amikor a sérült, esetleg idõs ember számára egy telefonkészülék fizikai elérése, szám tárcsázás, kapcsolásra várakozás is értékes időt jelent, optimális megoldás lehet a segélyhívó karkötő.
A gomb megnyomása után szinte azonnal jelentkezik a mentős múlttal is rendelkező diszpécserünk, aki el tudja dönteni, hogy egy konyhai baleset után, kit értesítsen.
Az ügyeletes a számítógépén –a hívást követően azonnal megjelenõ- személyes adataival és kórelőzményeivel eldönti: Önnek milyen segítségre van szüksége pillanatnyilag, és intézkedik.
Súlyosabb szervi baj vagy krónikus betegség miatt fellépő állapotromlás esetén azonnal értesíti az Ön kezelőorvosát, kérésére hozzátartozóját is. A szerzõdésben lévõ ügyfelünknek mindaddig nem engedjük el a kezét, amíg megnyugtató módon nem biztosítottuk ellátását.
"
ez a piros gombos készülék volt Anyukámnak is.
de nem használta. vagyis bármikor képes volt megnyomni(
igy nekem szóltak a központból hogy menjek nézzem meg.
Ezt az önkormányzat segitségével valami családsegitő vagy micsoda csinálta, és szerelte be.
nem tudom hol laksz, nálatok csinálnak-e ilyet mint szociális szolgááltatás. arra már nem emlékszem, hogy fizetni kellett-e érte.
Az én egyik kollégám webkamerát szerelt fel messzebb lakó idős édesanyja lakásában, és időnként ránéz. Sajnos már egyszer szükség is volt rá, de azóta a hölgy szerencsére jól van.
A szomszéd nénink pedig szinte állandó felügyeletet igényel. Mikor a gondozó rokon elmegy hazulról pár órára, minket kér meg, hogy kb. félidőben telefonáljunk át, ellenőrzendő, hogy minden rendben van-e. Ha senki nem veszi fel a telefont, akkor tíz perc múlva újabb próbálkozás, majd ha akkor sem, akkor átmegyünk, van kulcsunk erre az esetre.
Így van. Az én nagyimnak is volt ilyen gombos jelzője, de ez nem nekünk szólt, hanem rögtön valami központnak, ami nem feltétlenül pozitív szerintem. A gomb elhelyezkedése is rossz volt, ha valamihez odanyomta véletlen a kezét, rögtön jelzett.
Végül mi is mobiltelefont vettünk, beállítottuk a gyors gombokat és a lelkére kötöttük, hogy mindig legyen a zsebben.
Ha együtt éltek, csak mondjuk nagy a ház, akkor lehet venni egy egyszerű vezeték nélküli csengőt is. A gomb lehet a nagyinál, a feje pedig valami központi helyen nálatok. Ennek sajnos nem túl nagy a hatótávolsága.
Az Alcatel onetouch 282-nek van a hátán SOS gomb. 4 telefonszámot lehet hozzárendelni és 1 üzenetet.
Telefonálásra is nagyon jó, jól látható a kijelzője, nagy betűkkel/számokkal, könnyen kezelhető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!