Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mit csináljak a pattanásokkal?

Mit csináljak a pattanásokkal?

Figyelt kérdés
Szóval 21/f vagyok és kb 16 éves korom óta jönnek ki rajtam.Minden reggel 10 perceket kell vacakolni vele amit már nagyon unok és persze nem a legszebb dolgok közé tartoznak,nem brutális tehát néhány darab jön már csak ki de azok ilyen begyulladt vörös vackok amiket alig lehet kinyomni.Bőrgyógyász kis kenőcsöt írt fel jó pár hónapja de nem segített.Most reggel/este fabulon méjtisztító géllel mosom de ez sem segít,szedtem kövaföld kapszulát de még rosszabb is lett tőle.Nem akarok ilyen erős gyógyszert szedni mint pl Sotret és társai.Ha van valami hatásos módszer azt megköszönném nagyon !
2014. jún. 24. 17:22
 1/4 anonim ***** válasza:

Sajnos ezen csak az idő segít. Ha lány lennél, akkor javasolnám az alapozást, de fiúként is megpróbálhatod, ha észrevétlenül el tudod dolgozni.

Sajnos a szervezeted hormonális változása ellen nem sokat tudsz tenni, ha nem akarsz erős gyógyszereket szedni, és ha csak pár pattanás van, akkor teljesen felesleges is. Kitartás, el fog múlni pár év alatt. Tudom, ez nem vigasztal, de talán kozmetikus tud segíteni.

2014. jún. 24. 17:29
 2/4 anonim ***** válasza:

Tejet, tejterméket fogyasztasz? Nekem olyan kinyomhatatlan, mély pattanásaim szabályszerűen akkor jöttek ki, ha sok tejet ittam. Miután leálltam vele, el is tűntek. Nagyon nincs megegyezés a bőrgyógyászok között, hogy az étrend okozója-e a pattanásoknak, de személyes tapasztalat alapján abszolút lehetséges. Finomított cukros üdítőkkel, édességgekkel szintén előfordulhat. Próbáld ki 1-2 hétig, hogy ezek nélkül változik-e a bőröd állapota.

A fablon gélt sokáig hagyd a bőrödön, hogy a tisztító anyagok mellett a jótékony összetevők is tudjanak hatni.

2014. jún. 24. 17:33
 3/4 A kérdező kommentje:
Hát tejet minden nap iszom gabonapehelyhez ugye akkor azt hanyagolom, inni csakis mentes vizet iszom maximum néha rostosokat,fabulon-t akkor hagyom rajta több ideig eddig bedörzsölés után egyből lemostam.Köszönöm szépen remélem minél gyorsabban kinövöm.
2014. jún. 24. 17:59
 4/4 anonim ***** válasza:
A tejtől, és a cukortól (esetleg olajos magvaktól) valóban előjöhet, szóval a diéta sokat segíthet az ügyön. Tüneti kezelésre pedig ajánlom az Akneroxid gélt, nagyon szépen leszárítja a pattanásokat, és megöli a kialakulásukért felelős baktériumokat (viszont ha kipróbálod, mellé használj hidratáló krémet is, mert eleinte borzasztóan szárítja a bőrt). Vény nélkül kapható gyógyszertárakban, a koncentrációt tekintve háromfajta erősségű van, szerintem neked a leggyengébb is elég lehet (:
2014. jún. 24. 18:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!