Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mit tegyek az államon lévő...

Mit tegyek az államon lévő pattanásokkal?

Figyelt kérdés
Sziasztok! 17 éves lány vagyok, 11-12 éves koromban jelentek meg az arcomon a pattanások, itt-ott egy-egy nagyobb illetve kisebb csúnyaság, homlokomon, orcáimon, orromon. Mostanra az a helyzet alakult ki, hogy az orcáim, az orrom, és a homlokom teljes területe is pattanásmentessé vált (néha -főleg nyári melegben, koszban, izzadságban- megjelenik egy-egy ezeken a területeken is, de alapjában tényleg nincs egy darab sem), de az államon és a szám környékén szinte állandó jellegűek a pattanások, gócok, bőr alatti piros, gyulladt pöttyök. Korrektorral, sminkkel ezeket ügyesen el tudom kendőzni, és nap végén mindig gondosan eltávolítom a sminkemet, használok arclemosót, és mostanában rászoktam a házi készítésű pakolásokra (élesztős, mézes pakolás), de úgy tűnik, az állam és a szám területe nem akar szebb lenni... Most itt a nyár, nem akarok mindenhova sminkben mászkálni, szeretném, ha az egész arcomon szép bőrrel, magabiztosan járkálhatnék. Valaki tud ebben segíteni valami hasznos ötlettel? Vagy egyáltalán abban, hogy ez mitől lehet? Köszönöm! :)

2013. júl. 1. 16:24
 1/2 anonim ***** válasza:

Rendben van az emésztésed? Nincs puffadásod, teltségérzeted, van rendesen székleted?

Keüld a bő zsiradékban sült ételeket, a csípőset és erősen fűszereset, a koffeintartalmú italt, Colát és a csokoládét.

Bőrgyógyászhoz sem ártana elmenned.

[link]

2013. júl. 1. 16:34
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszi a cikket! Az emésztésemmel soha nem volt gond, máig sincsen ilyesmi problémám, viszont több helyen olvastam, hogy nőgyógyászati problémára utalhatnak, és ez el is képzelhető... De akkor ezekkel csak gyógyszerekkel lehet szembe szállni:) ?
2013. júl. 2. 09:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!