Ki tartja undorítónak a hálapénzt?
Lassan szülni fog a párom, és nem tudom, hogy adjak-e. Undorítónak, gyomorforgatónak tartom.
Nem akarom bántani a dokikat, de mi jogon teszi el fél vagy 1 havi fizumat csak úgy zsebbe?
Tudom, hogy keveset keresnek, de ennek nem ez a módja. Fizetem rendesen az adómat, és miért fizessek mégegyszer, ha tényleg orvosi segítséget veszek igénybe.
Ez jó kérdés! Bosszant, hogyha nem adok nem törődnek úgy velem mint amikor adok. Nem tudom legálisan mennyit keres egy orvos, de gondolom nem eleget ahoz hogy ember életek függhetnek tőle és hosszú évekig tanult.
Az hogy "nettó" lóvét kapnak zsebbe az durva, mert nekem mindegy egyes fillér után adóznom kell és ha a hálapénzből leadóznának akkor is maradna nekik bőven szerintem főleg ha egy nőgyógyászt nézünk mennyiért vállal szülést.
Szal ezt valahogy legalizálni kellene vagy megfizetni őket rendesen és betiltani.
20:29
oké hogy csak akkor lóvé ha odafigyel, de ha odamész a dokihoz hogy nála szeretnél szülni van olyan doki aki kerek perec megmondja hogy ennyi úgyhogy annak hiába is adnánk 10ezret :(
Látom, itt mindenkinek baja van az orvosokkal...
Nem kell sokat várni, hamarosan elmenekülünk az országból, majd jönnek ide Afrikából, meg a Közel-Keletről, akkor lehet majd magyarázni, hogy milyenek az orvosok.
Az itteni orvosbérek röhejesen alacsonyak (szakorvos:87000 nettó,mindezt kb. 30 évesen, rengeteg tanulással a háta mögött és nagy felelősséggel a munkájában), kinn egy kezdő orvos (rezidens) bére 250 ezerről indul, egy szakorvos 500-600 ezer körül kap, de van ahol az 1 millát is. Mindezt kisebb munkaidőben és jóval nagyobb mennyiségű segítő személyzettel, mint itthon. És az ügyeletért is adnak rendesen(itthon van olyan hely, ahol 80 Ft/óra az ügyeleti pénz).
Tessék elgondolkodni!
Gusztustalan dolog!
Én nemrég szültem, nem volt fogadott orvosom, a doki 11 óra alatt 1-szer nézett meg, meg amikor félig kint volt a gyerek, akkor másodszor. A szülésznő hasonlóképp leszart.
Gyermekágyon is hátrányosan meg voltam különböztetve, akinek fogadott orvosa volt akinél szültem, mellettem feküdt, épphogy ki nem nyalta a seggét. Engem a 4 nap alatt 1-szer kérdezett, hogy hogy vagyok.
Na, ezért adnak a többiek.
Tessék csak, szabad a pálya... lehet elmenekülni.
Nem kellenek ebbe az országba ilyen orvosok!
nekik ez a munkájuk, ennyi pénzt kapnak és kész. Máshol sem szokás a hálapénz, sőt van ahol még büntetik is! Tudhatta, hogy mennyi lesz kb a fizetése, ha nem tetszik az összeg akkor minek tanult orvosnak? A tűzoltóknak is hatalmas teher van a vállukon. Életet mentenek, ugyanúgy mint az orvosok. És nekik is ugyanannyi a bérük. Mégsem háborognak. Nem kérnek hálapénzt.
És abba miért nem gondolnak bele az orvosok, hogy lehet hogy már annyi pénzt elvitt a gyógyszer, hogy otthon a vacsoránál meg már szűkölés van? És a doktorúr pedig simán zsebrerakja, én meg költök havi 40ezret a gyógyszerre + az orvosra.... Ez a szégyen. Hogy egyes emberek miattuk szűkölnek. Mert ugye arról meg nem tehet senkisem ha épp valaki rákos vagy egyéb beteg...Pénzlni kell, mert csak úgy "foglalkoznak" a beteggel. Ergo ha nem pénzelsz, meg is halhatsz.
Magyarország. A világ kiröhög bennünket, hogy mik folynak itt. Fizetem rendesen a TB-t és még külön fizetek a nővéreknek és orvosoknak is. Szinte kötelezően. Mint akinek annyi pénze van. De miért mi tartsuk el őket?
Minért nem lehetne bevezetni azt, hogy nincs TB, és ha valaki megbetegszik, akkor a szolgáltatásért fizet???
Orvos hozzászólónak: Itt senki sem vitatta, hogy az orvosok sokat dolgoznak, felelőségteljesen, kevés pénzért.
DE: Nem a az a szegény beteg tehet arról, hogy ilyen a helyzet, az emberek nagy része befizeti a TB-t, amiért orvosi szolgáltatás jár(na). Csak a pénz eltűnik a nagy sülyesztőben, és az egészségügyi dolgozó nem sok mindent kap vissza.
Ami az orvosok kivándorlását illeti: sajnálatos dolognak tartom, amit meg kell akadályozni magasabb bérekkel.
DE: Ha pl felemelnék az orvosok fizuját 1 millió/hóra, akkor nem fogadnák el a hálapénzt, mondván, hogy van elég fizetésük?
Undorítónak tartom, aki nem teheti ne adjon hálapénzt.
Nem etikus elvárni a hálapénzt, nem etikus elfogadni, nem a beteg tehet róla, hogy ez van. Nem az adózó.
Akik szétlopkodják az állam kasszát, azok tehetnek róla, hogy vannak hálapénzt elváró orvosok, és hálapénzt elengedhetetlennek tartó betegek.
Bér emelés nincs, 2-3 évtizedig esély sincs, hogy ez a probléma megszűnjék, tehát addig a morális problémák makacsul állni fognak a társadalomban.
Minden szépet, jót, szépséget és egészséget a születendő gyermeknek!
21:57-es vagyok.
Még nem vagyok orvos, de itt állok a kapujában. És nem tudom, mi lesz a jövőm. Megkeserít az a tudat, hogy itthon nem fogok tudni eltartani egy családot, de még saját magam sem. A hálapénzt én is undorítónak tartom, de a "sajátos" egészségügyi rendszerünk hozta létre és nem az orvosok. Nem azért tanulok annyit, fogok felesküdni mások segítésére, hogy aztán elvegyem az utolsó forintokat. Ezért inkább külföldre megyek. Szeretnék családot, tisztességes megélhetést. Mellesleg itthon 70 éves koromig fizethetném a kb. 2,5 millás diákhitelem (gondoljátok el, amint nagyapa megy befizetni a diákhitel törlesztőt, és az unoka kérdezi, hogy "Papa, mi van a kezedben?"). És még sok más ok is van.... a születéskor várható élettartam, pl Németországban 10 évvel több (ki ne akarna majd a gyerekének jót)...fejlettebb eü.-i rendszer, megfelelő, korszerű, működőképes gépek....megbecsülés...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!