Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Szoktál adni hálapénzt?

Szoktál adni hálapénzt?

Figyelt kérdés
Mindig, vagy csak bizonyos esetekben?
2010. jún. 12. 16:13
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Nem, háziorvosnak soha. Véleményem szerint ezért kapják a fizetésüket, ez a munkájuk, nekem sem ad senki jattot a két szép szememért.

Ellenben ha neadjisten műtétre kerülne a sor, muszáj lennék adni, mert csak így (és még így sem biztos), hogy normálisan ellátnak:( Plusz akkor a nővéreknek is kellene adni:( Belelátok ezekbe a dolgokba, édesanyám nővér, és meséli, hogy milyen szinten nem, vagy csak alig látják el a beteget a kolléganői, ha nem kapnak egy fityinget se. Ugyanígy az orvosok. Sőt, ha az orvos kap is pénzt, akkor is lesz@rja a beteget, de talán műtét közben jobban odafigyel egy kicsivel.

Nagyon szomorú, hogy ilyen lelketlen pénzéhes embereket hagynak dolgozni az egészségügybe:(

2010. jún. 12. 16:21
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Én orvos vagyok, sosem fogadtam el pénzt betegtől és nem is tenném.

Mondjuk hozzátenném hogy nem is esek kísértésbe:)

Radiologia nem az a hálapénzes szakma.

2010. jún. 12. 16:24
 3/6 A kérdező kommentje:

Őszintén szólva, nem vagyok az a pénz osztogató típus. Egyszer - mikor terhes voltam, és a háziorvosom a Tescoból előbb jött haza miattam este - adni akartam, de nem fogadta el, az íróasztal mögé menekült előle :)

pedig az indokolt lett volna.

És az is igaz, hogy jó pár helyen inkább magán rendelésre járok (mondjuk sűrűn nem kell) ott pedig nyilván fizetek

2010. jún. 12. 16:30
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Én egyszer adtam, mert a doki munkaidején kívül is sokat foglalkozott velem, és úgy éreztem, megérdemli. Amúgy nem szoktam.
2010. jún. 12. 16:33
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Orvostól függő dolog...Volt úgy,hogy adtunk az orvosnak hálapénzt,mégsem volt gondosabb,mint más beteggel.De volt olyan is,akinek nem adtunk és mégis legjobb tudása szerint ellátott,lelkiismeretesen.

Ezt a hálapénz-rendszert csírájában kellett volna elfojtani!

Mégis mi alapján várják el egyesek?De ha már ők kapnak,akkor kapjon más is?Úgy igazságos.Ott vannak például a dajkák,kitörlik mások gyerekének a kakis fenekét,mosogatják utána a koszos tányérokat,mégsem jattolnak a szülők,mikor Pistikét elviszik az oviból.A boltosnak sem adunk borravalót hálából ,mert eladott nekünk egy ruhát.

Ugyanígy nem értem minek a pincérnek,fodrásznak még külön borravalót adni.

Nem adok hálapénzt,egyrészt,mert hülyeségnek tartom,másrészt,mert nincs miből.Majd ha én is annyit keresek ,mint egy orvos,akkor esetleg.

2010. jún. 12. 16:34
 6/6 A kérdező kommentje:

Őszintén?

Az oviban pl. "jattolok" igaz nem pénzt. Névnapra és egyéb alkalmakra virág, vagy kis ajándék. A kertből rendszeresen gyümölcsök. Néha egy kis csoki, csak úgy.

Igaz meg is vagyok elégedve velük, lelkiismeretesek, és a gyerek is szereti őket.

2010. jún. 12. 16:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!