Szoktál adni hálapénzt?
Nem, háziorvosnak soha. Véleményem szerint ezért kapják a fizetésüket, ez a munkájuk, nekem sem ad senki jattot a két szép szememért.
Ellenben ha neadjisten műtétre kerülne a sor, muszáj lennék adni, mert csak így (és még így sem biztos), hogy normálisan ellátnak:( Plusz akkor a nővéreknek is kellene adni:( Belelátok ezekbe a dolgokba, édesanyám nővér, és meséli, hogy milyen szinten nem, vagy csak alig látják el a beteget a kolléganői, ha nem kapnak egy fityinget se. Ugyanígy az orvosok. Sőt, ha az orvos kap is pénzt, akkor is lesz@rja a beteget, de talán műtét közben jobban odafigyel egy kicsivel.
Nagyon szomorú, hogy ilyen lelketlen pénzéhes embereket hagynak dolgozni az egészségügybe:(
Én orvos vagyok, sosem fogadtam el pénzt betegtől és nem is tenném.
Mondjuk hozzátenném hogy nem is esek kísértésbe:)
Radiologia nem az a hálapénzes szakma.
Őszintén szólva, nem vagyok az a pénz osztogató típus. Egyszer - mikor terhes voltam, és a háziorvosom a Tescoból előbb jött haza miattam este - adni akartam, de nem fogadta el, az íróasztal mögé menekült előle :)
pedig az indokolt lett volna.
És az is igaz, hogy jó pár helyen inkább magán rendelésre járok (mondjuk sűrűn nem kell) ott pedig nyilván fizetek
Orvostól függő dolog...Volt úgy,hogy adtunk az orvosnak hálapénzt,mégsem volt gondosabb,mint más beteggel.De volt olyan is,akinek nem adtunk és mégis legjobb tudása szerint ellátott,lelkiismeretesen.
Ezt a hálapénz-rendszert csírájában kellett volna elfojtani!
Mégis mi alapján várják el egyesek?De ha már ők kapnak,akkor kapjon más is?Úgy igazságos.Ott vannak például a dajkák,kitörlik mások gyerekének a kakis fenekét,mosogatják utána a koszos tányérokat,mégsem jattolnak a szülők,mikor Pistikét elviszik az oviból.A boltosnak sem adunk borravalót hálából ,mert eladott nekünk egy ruhát.
Ugyanígy nem értem minek a pincérnek,fodrásznak még külön borravalót adni.
Nem adok hálapénzt,egyrészt,mert hülyeségnek tartom,másrészt,mert nincs miből.Majd ha én is annyit keresek ,mint egy orvos,akkor esetleg.
Őszintén?
Az oviban pl. "jattolok" igaz nem pénzt. Névnapra és egyéb alkalmakra virág, vagy kis ajándék. A kertből rendszeresen gyümölcsök. Néha egy kis csoki, csak úgy.
Igaz meg is vagyok elégedve velük, lelkiismeretesek, és a gyerek is szereti őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!