Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Ki tartja undorítónak a...

Ki tartja undorítónak a hálapénzt?

Figyelt kérdés

Lassan szülni fog a párom, és nem tudom, hogy adjak-e. Undorítónak, gyomorforgatónak tartom.

Nem akarom bántani a dokikat, de mi jogon teszi el fél vagy 1 havi fizumat csak úgy zsebbe?

Tudom, hogy keveset keresnek, de ennek nem ez a módja. Fizetem rendesen az adómat, és miért fizessek mégegyszer, ha tényleg orvosi segítséget veszek igénybe.

2010. jan. 2. 20:18
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Mi sem adtunk senkinek pénzt! Rendesen elláttak. A szobábn egyedül velem foglalkoztak, mert mindenkinek azt mondták, majd jön az orvosa. Persze nem jött...Manapság, mint a kórházban megtudtam a nővérkéktől az is divat, h már a szülés előtt "bebiztosításként" is szokás adni a dokinak. Undorító! Fizetem a tb-t, adót, rengeteget dolgozom, és nem keresek túl jól. Nekem ki ad hálapénzt? A fél ország ivóvízének a tisztasága függ részben a munkámtól. Felelősség, akárcsak az orvosé. Mégsem köszöni meg senki....
2010. jan. 2. 20:44
 12/29 anonim ***** válasza:

Igazad van, undorító, hogy az orvosoknak szinte el "kell" fogadnia a hálapénzt. Sajnálatos, hogy a magyar orvosi bérek messze elmaradnak más unióbeli országok orvosainak fizetésétől. És az orvos is ember: szeretne családot, örömet, boldogságot, megélhetést. Az átlagember ezt nem látja, csak azt, hogy jön egy fehérköpenyes és meggyógyít. Az már senkit sem érdekel, hogy vajon mennyit kereshet egy orvos. Mindemellett a felelősség is hatalmas.

Javaslom, hogy nézzétek meg a következő videót:

[link]

2010. jan. 2. 20:52
 13/29 A kérdező kommentje:

Előző:

Hidd el, szerintem a legtöbben tudják, hogy mennyit kapnak papiron az orvosok. És mindenki többet szeretne nekik adni.

2010. jan. 2. 21:06
 14/29 A kérdező kommentje:
Nemrég hazajött Kanadából egy ismerősünk, és amikor elmondtam a dilemánkat, először nem is értette. Azt mondta, hogy náluk ezért börtön járna.
2010. jan. 2. 21:07
 15/29 anonim ***** válasza:

tudod en ugy godolom, hogy addig amig egy orvos ügyelettel, készenléttel, két szakvizsgával 160ezret keres a kórhazban addig nincs miröl beszelni... az az egesz orszag hibaja, hogy azok a szakmak mint pl orvos tanar,stb nincs megbecsülve. a tanaroknal a minösegröl nem beszelnek most.. az orvos eleteket ment, elvileg a munkajanak eszmei erteke felbecsülhetetlen. szar az egeszsegugy... én szivesen elvegeznem az apolonöi szakot,- most szocmunkas vagyok-de nem havi szaros 80000 ft-ert 3 müszakban karacsonykor, husvetkor mindig...

én adtam halapenzt, a fül orr gegeszem el sem fogadta, pedig egy fiatal doki volt, a nögyogyaszom eltette de foglalkozott velem

2010. jan. 2. 21:32
 16/29 anonim ***** válasza:
És a szegény nővérek? Őnekik nem járna hálapénz? Én úgy gondolom, hogy ők is elég sokat dolgoznak... Na, szerintem pont ezért nem jár csak az orvosnak, hiszen nem csak az orvoson múlik egy beteg sorsa, hanem a team munkán-és a team minden tagjának képtelenség hálapénzt adni egy átlagkeresetből, akkor már miért pont csak az orvosnak járna?
2010. jan. 2. 22:23
 17/29 A kérdező kommentje:
Ez igaz, a nővérek rengeteget dolgoznak.
2010. jan. 2. 23:03
 18/29 anonim ***** válasza:
Én nem támogatom, de nem is ellenzem... Szerintem, ha az orvos segített világra hozni egy babát megérdemli, legalábbis én ha odajutok tuti adok az orvosnak... Most hogy példát írjak rokonoméknál problémák merültek fel a szülés közben , és hát nem volt zökkenő mentes a dolog az tuti, nem részletezném.... Az az orvos tuti megérdemelte.
2010. jan. 4. 13:32
 19/29 anonim ***** válasza:

Pipálok... és is hányok a hálapénztől.

Ilyen alapon a feljesztőpedagógus miért nem kap az anyukától plusz pénzeket? Mégis csak okosabb gyermeket "csinált" a butuskából, ami egy életen át tart.

2010. jan. 4. 14:30
 20/29 A kérdező kommentje:

"Szerintem, ha az orvos segített világra hozni egy babát megérdemli"

De a jó ég áldjon már téged: NEKI EZ A MUNKÁJA!!! Erre esküdött fel.

A tanár kap pluszt, ha tanítja a gyereket?

A pénztáros, ha kezeli a pénztárt?

Az irodista, aki kinyomtat egy dokumentumot?

És a sort lehetne folytatni...

2010. jan. 4. 14:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!